Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦвУ визнали, що після закриття каналів Медведчука, для них залишилися лише амвони храмів

    Експерти Російської православної Церкви визнають, що інформаційна підтримка московського патріархату в Україні різко впала після закриття каналів Медведчука (112, Zik, NewsOne) і у них залишився лише амвон храмів Московського патріархату в Україні.

    Про це повідомляє ресурс РПЦ в Телеграмі “Лабрариум”.

    Звичайно, в РПЦвУ немає такої медійної підтримки, як у ПЦУ. “Але деяка ж є? Після 3-х закритих лояльних (до РПЦвУ, – ред.) каналів, залишилася ще пара? Є якісь місцеві лояльні ЗМІ? Крім власних церковних (СПЖ, Расколам.нет, – ред.) …Зрештою, є амвони храмів”, – із сумом констатують проросійські експерти.

    Також вони назвали ще одну проблему для Московського патріархату в Україні, пов’язаною із роботою Служби безпеки України: “СБУ останні пару років полюбила пресувати священників за критику ПЦУ”.

    Крім того, експерти РПЦвУ порадили “озброїти” парафіян московського патріархату інформацією на захист “своєї віри”.

    Нагадаємо, релігійний експерт Олександр Єфременко пояснив, що РПЦвУ і є та сама РПЦ, просто під іншим “брендом”.

    Нещодавно в Україні спалахнув скандал навколо каналів Медведчука, які були закрито через доведені факти фінансування їх діяльності Росією. РПЦвУ відреагувала на подію проханнями до влади не чинити з нею так, як із проросійськими каналами, після чого розпочалась нова хвиля заяв про “гоніння на церкву”. Окрім цього, у РПЦвУ очікують, що після закриття проросійських каналів, наступними можуть прикрити їх.

    На додачу, РПЦвУ планує провести “зібрання постраждалих від гонінь” у Києво-Печерській лаврі, і анонсувала створення “Спілки православних адвокатів”. а проросійський нардеп Вадим Новинський увійшов до складу міжфракційного об’єднання “за конфесійний мир” в українському парламенті. Поряд з усім вказаним, РПЦвУ лобіює заборону роботи сайту “Миротворець”, який регулярно викриває підривну діяльність єрархів МП проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне