П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Офіційно: Новинський буде боротись “за конфесійний мир” в українському парламенті

    У Верховній Раді створені нові міжфракційні об’єднання. Про це оголосив перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук, передає Укрінформ.

    “Створення міжфракційного депутатського об’єднання “За конфесійний мир в Україні”. Співголовами цього об’єднання обрано народних депутатів України Качуру Олександра Анатолійовича та Новинського Вадима Владиславовича”, – повідомив перший віцеспікер.

    У контексті вказаної події варто нагадати, Вадим Новинський – проросійський політик, прихильник “русского міра”, диякон і меценат Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП). Член фракції партії Опозиційний блок у ВРУ, колишній член Партії регіонів.

    Політик відомий тим, що активно протидіяв проведенню Об’єднавчого собору українських православних церков, зокрема, зі своїми охоронцями вивіз із Києва митрополита РПЦвУ Агапіта (Бевцика), який мав намір долучитися до Об’єднавчого собору. 23 квітня 2020 року стало відомо, що очільник РПЦвУ митрополит Онуфрій (Березовський) висвятив Новинського на диякона.

    Про Олександра Качуру різні джерела повідомляють, що він був учасником Революції гідності, а на початку російсько-української війни, як волонтер, допомагав добровольчим батальйонам.

    З іншого боку, він вважає Закон України “Про забезпечення функціонування української мови як державної” дискримінаційним. У грудні 2020 року, разом з іншими 27 депутатами фракції “Слуга народу”, подав законопроєкт, який пропонує скасувати штрафи за відмову надавати послуги українською мовою.

    Після закриття каналів Медведчука та повідомлення про підозру проросійському блогеру Анатолію Шарію, такі зміни в українському парламенті можуть видатись “кроком назад” внутрішньо-політичного життя України. Оскільки сам Новинський неодноразово заявляв про необхідність “конфесійного миру” на умовах, продиктованих Російською Федерацією.

    Чи будуть українською владою та державами-партнерами України запроваджені санкції у відношенні Вадима Новинського, якщо він продовжить антиукраїнську діяльність у своїй новій іпостасі? Про це, імовірно, стане відомо вже найближчим часом.

    Найсвіжіше

    Популярне