Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Свято «російського православ’я»: Відразу двох видних пропагандистів, що діють під прикриттям РПЦ, внесли до бази «Миротворця»

    Центр «Миротворець», який публікує інформацію про людей, які представляють загрозу українській державі та суспільству або вчинили злочини проти основ національної безпеки, вніс до своєї бази двох відомих пропагандистів т.зв. «русского міра», які здійснюють свою діяльність, використовуючи прикриття Московської патріархії.

    У «чистилищі» опинилися протоєрей РПЦ на Кіпрі, настоятель Лімасольської російськомовної громади святителя Миколая Павєл Поваляєв і прихожанин цієї ж громади, пропагандист Алєксандр Бориславскій, передає «Інформаційний спротив».

    Священик Павєл Поваляєв вказаний як розповсюджувач кремлівської пропаганди у вигляді т.зв. «русского міра», порушник законодавства України про громадянство шляхом отримання другого громадянства, а також як противник незалежності українського православ’я від РПЦ.

    Повідомляється, що Лімасольська російськомовна громада святителя Миколая тісно пов’язана з розвідкою РФ, зокрема з нинішнім директором СЗР ​​РФ Сєргєєм Наришкіним.

    Поваляєв втік з України після початку російської агресії в Донецькій і Луганській областях. Російське громадянство отримав згідно спеціального указу Владіміра Путіна. До кінця 2017 працював в Осло (Норвегія).

    Після того, як контррозвідка Норвегії викрила російського розвідника Дмітрія Лінова, який працював під дипломатичним прикриттям, Лінова разом з Поваляєвим перевели на Кіпр, де вони обидва продовжили службу Росії.

    «Товариш» Алєксандр Бориславскій має більш широкий «послужний список», за який внесено до «чистилища». Серед його «досягнень»: агент впливу РПЦ; антиукраїнський пропагандист; противник незалежності українського православ’я від РПЦ; поширення кремлівської пропаганди у вигляді т.зв. «русского міра»; порушення законодавства України про громадянство шляхом отримання другого громадянства. Також він є активним членом агентурного осередку спецслужб Росії на Кіпрі під прикриттям Лімасольської російськомовної громади святителя Миколая.

    Відомо, що при народженні Бориславскій мав прізвище Кишко. Після шлюбу зі Світланою Бориславскою, Алєксандр взяв собі її прізвище і переїхав слідом за нею на Кіпр.

    Офіційно Алєксандр Бориславскій не працевлаштований. Заробляє роботою фотографа у зазначеній православній громаді і публікаціями тематичних статей і коментарів на тематику пропаганди «русского міра», які пронизані ненавистю до Кіпру, України, і підносять Росію і РПЦ.

    Більшість своїх текстів публікує на власному Telegram-каналі «Релігія і політика», при цьому використовує псевдоніми: «Алєксандр Вознєсєнскій», «Алєксандр Пасічнік».

    У своїй діяльності регулярно контактує з діючими офіцерами російських спецслужб і агентами впливу РФ на Кіпрі.

    «Центр «Миротворець» просить правоохоронні органи розглядати дану публікацію на сайті як заяву про вчинення цим громадянином усвідомлених діянь проти національної безпеки України, світу, безпеки людства та міжнародного правопорядку, а також інших правопорушень», – відзначають в «Миротворці».

    Найсвіжіше

    Популярне