Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    На кіпрському храмі РПЦ, під прикриттям якого діє російська резидентура, встановили куполи та освятили хрести

    5 лютого 2021 року у кіпрському місті Лімасол відбулось освячення хрестів та встановлення куполів на храм святителя Миколая Чудотворця Російської православної церкви.

    Про це пише проросійський ресурс “СПЖ”.

    Урочистий молебень з нагоди вказаної події очолив митрополит Кіпрської православної церкви Афанасій (Ніколау) – один з чотирьох архієреїв Кіпру, який критикував предстоятеля КПЦ Хризостома ІІ за визнання автокефалії Православної церкви України.

    Повідомляється, що у 1997 році рішенням Священного синоду КПЦ земельна ділянка у Лімасолі була подарована РПЦ з метою будівництва храму для “численної російськомовної православної громади”.

    Однак, фактично під прикриттям храму на Кіпрі почала свою роботу потужна резидентура російської розвідки з розгалуженою мережею агентури.

    “Духовний фронт” раніше писав, що з 2009 року співголовою опікунської ради фонду будівництва храму для парафії є колишній глава Держдуми РФ Сєргєй Наришкін, який зараз обіймає посаду директора Служби зовнішньої розвідки Російської Федерації.

    Окрім цього, у 2018 році з Норвегії до Кіпру було переведено священника Павла Поваляєва, який очолив тамтешню російськомовну Лімасольську парафію свт. Миколая. У столиці Норвегії Осло клірик Павєл Поваляєв тісно співпрацював з російським розвідником Дмітрієм Ліновим, який займався розвідувально-підривною діяльністю на користь РФ, користуючись дипломатичним прикриттям.

    Після провалу у Норвегії, шпигун Лінов у 2018 році (одночасно з Поваляєвим) був переведений в Нікосію (Кіпр), де і продовжує службу по цей день. Синхронне відрядження Поваляєва та Лінова до Кіпру випадковістю назвати важко.

    На додачу, Серед вірян все тієї ж парафії значиться російський пропагандист Алєксандр Бориславскій (рос. Александр Борыславский), який є відомим прихильником “русского міра”. Здебільшого, Бориславскій займається написанням пропагандистських статей під псевдонімамм “Вознєсєнскій” та “Пасічнік”.

    Публікації його авторства пронизані ненавистю до Кіпру, кіпріотів та греків, возвеличують Російську православну церкву і Росію. Більшість написаних текстів він оприлюднює на власному Телеграм-каналі “Рєлігія і політіка”.

    І тепер, ця строката компанія російських розвідників, агентів впливу та пропагандистів “святкують” освячення хрестів та встановлення куполів на храм, який, за їхнім імовірним задумом, буде служити ідеальним прикриттям російської розвідувально-підривної діяльності у регіоні ще багато й багато років.

    Найсвіжіше

    Популярне