П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    До Києва приїхав російський пропагандист РПЦ, який називав українців «фашистами» та «хунтою»

    До столиці України знову приїхав телеведучий «Росія-1», генеральний директор телеканалу Московського патріархату «Спас» Боріс Корчєвніков, який раніше відвідував окупований Росією Крим, а також називав «фашистами» та «хунтою».
    Пропагандист оприлюднив фото з Києва у Instagram і ще одне на борту гелікоптера, передає Українська правда.
    Активіст Сергій Стерненко зазначає, що росіянин літає Україною на вертольоті кума Путіна Віктора Медведчука: у Корчєвнікова тут заплановані зйомки на запрошення дружини політика Оксани Марченко.
    Воєнно-політичний оглядач Олександр Коваленко у 2019 році висунув свої припущення візиту пропагандиста із РФ.
    Офіційно, Корчєвніков тоді приїхав до Києва на міжнародний кінофестиваль православного кіно «Покров». Поряд з тим, він відвідав Києво-Печерську Лавру, щоб надати їй посильну фінансову допомогу в питанні відновлення монастирської лікарні.
    «Російський пропагандист, який був навіть довіреною особою Володимира Путіна, приїжджає на кінофестиваль організований Деркачем. Навіщо? Подивитися православні кінофільми? Ні в якому разі, адже в його функції і завдання входить не задоволення своїх потреб у кіно, а здійснення зв’язку між кураторами і виконавцем», – говорив тоді Коваленко.
    Зараз же фестиваль Деркача «Покров» взагалі має проводитись в онлайн форматі, про що і зазначено на офіційному сайті РПЦвУ. Виходить що Коваленко не помилився у своїх прогнозах. Бачимо що Російські спецслужби активізували свої зусилля після того, як Зеленський відвідав Вселенського патріарха Варфоломія на Фанарі й запросив його на наступний рік в Україну.

    • У жовтні 2019 року Корчєвніков відвідав Київ. Він опублікував фотографію з фестивалю православного кіно «Покров», на якому нібито отримав нагороду.
    • Також Корчєвніков виклав фото з Києво-Печерської лаври і монастирів УПЦ МП. Тоді в СБУ заявили, що «даних щодо здійснення Корчєвніковим дій, які можуть завдати шкоди національній безпеці, не отримано».
    • Позафракційний народний депутат Андрій Деркач пояснював тоді, що запрошував на свій фестиваль «Покров» до Києва Боріса Корчєвнікова – російського ведучого каналу «Россия-1», який, зокрема, називав українців «фашистами» та «хунтою», — виключно як церковного представника.
    • 26 квітня 2020 року СБУ закрила кримінальне провадження проти Корчєвнікова.

    Пізніше стало відомо, що Борісу Корчєвнікову заборонили в’їзд в Україну на 3 роки після резонансу в ЗМІ.
    Як передає Цензор. НЕТ, про це в коментарі УП повідомив прессекретар Державної прикордонної служби Андрій Демченко.
    Він зазначив: «Цьому громадянину Росії заборонений в’їзд в Україну терміном на 3 роки». Демченко пояснив, що на момент перетину Корчєвніковим державного кордону України доручень правоохоронних органів щодо заборони в’їзду в Україну або інформації про відвідування окупованого півострова Державній прикордонній службі не надходило.
    Водночас, завдяки інформації в ЗМІ, прикордонники провели додаткову необхідну перевірку щодо порушення українського законодавства і за її результатами Корчєвнікову винесено заборону на в’їзд в Україну. Тепер він 3 роки не зможе відвідувати ні Київ, ні інші міста нашої країни.

    Найсвіжіше

    Популярне