Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит УПЦ МП «заборонив» священника із Зазим’я, який разом із парафією приєднався до ПЦУ

    УПЦ МП продовжує переслідувати священників, які покидають їх структуру. Переходи до ПЦУ стають дедалі масовішими і тези про «захоплення» не витримують ніякої критики, адже не тільки парафіяни, але і священники самі бажають об’єднуватись навколо канонічної церкви, а не навколо московських розкольників в Україні. Щоб якось боротись з цим явищем в УПЦ МП почали видавати укази про «заборону» священників, які покинули їх структуру.

    Зокрема проросійський єрарх всередині УПЦ МП Антоній (Паканич) веде боротьбу з Українською Церквою і об’єднанням українського суспільства. Своїм указом він від 19 липня 2022 року він «заборонив» священника Анатолія Слинька, який підтримав рішення більшості вірян парафії у Зазим’ї і приєднався до ПЦУ.

    Про це йдеться на сайті єпархії УПЦ МП Антонія (Паканича), передає Духовний Фронт України.

    Паканич назвав «ухилення в розкол» об’єднання православної громади в канонічній Православній Церкві України, яка має Томос.  І це при цьому, що ПЦУ визнає 4 Помісні Автокефальні Церкви. Все в найкращих традиціях роспропаганди.

    Варто зазначити, що священник УПЦ МП підтримав рішення парафіян приєднатись до ПЦУ. Звісно, що це не сподобалось структурі московського патріархату, тому вони звинуватили отця Анатолія Слинька в «грубому порушені присяги священнослужителя».

    Такі «заборони» і перекручення інформації про приєднання до ПЦУ, за задумом єпископів «УПЦ» МП мають вселити недовіру вірян до священника, щоб ті перестали відвідувати храм, який перейшов у ПЦУ.

    Варто зазначити, що всі заборони єрархів УПЦ МП для священників, які перейшли до ПЦУ не мають ніякого відношення і сили, адже вони вже не підкоряються московській церкві.

    Такі «покарання» лише черговий доказ того, що УПЦ МП розвалюється і тому ця структура з останніх сил намагається не дозволити священникам відірватись від кривавого московського патріархату в Україні. В УПЦ МП не сприяють об’єднанню українського православ’я, а переслідуються всіх хто прагне консолідації українського народу і об’єднання українців під одну Православну Помісну Церкву України, визнану Вселенським патріархатом, що надав їй Томос.

    УПЦ МП робить все, щоб вберегти свій вплив в Україні, адже з часу отримання Томосу до ПЦУ приєдналось понад 1200 парафій і цей процес триває.

    Раніше аналогічні «заборони» за перехід до ПЦУ були в Дніпрі і Млинові. Також у Вінниці митрополит УПЦ МП «заборонив» шістьох священників, які приєднались до ПЦУ. Також на Волині митрополит РПЦвУ «покарав» священника, який приєднався до ПЦУ. Подібні випадки ДФУ фіксував і на Житомирщині і Черкащині.

    Варто зазначити, що митрополит УПЦ МП в Борисполі Антоній (Паканич), який всіма силами намагався зірвати зміни статуту на Соборі в Феофанії і навіть дзвонив у Москву, у червні пожалівся президенту України Володимиру Зеленському на «гоніння».

    Нагадаємо, в УПЦ МП не можуть повірити у приєднання до ПЦУ, навіть, якщо їх покидають священники. Це добре видно на прикладі переходу парафії у с. Зазим’я.  Також священник Анатолій Слинько написав про свої враження від богослужіння українською мовою. Також митрополит Епіфаній привітав настоятеля громади села Зазим’я в ПЦУ.

    Дивіться інтерактивну карту приєднань до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне