Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит московського патріархату у Житомирі «покарав» священників, які приєднались до ПЦУ

    Митрополит московського патріархату «Овруцький і Коростенський» Віссаріон (Стретович) «заборонив у священнослужінні» трьох священників, які нещодавно приєднались до Православної Церкви України.

    Зокрема УПЦ МП «заборонила у служінні» протоєрея Петра Киричевського та його сина єрея Петра з смт Лугини Житомирської області, а також єрея Миколая Трибушка з с. Червона Волока Житомирської області.

    У пресслужбі моспатріархату заявили, що священники перейшли до «розкольницької»  «Православної церкви України», чим порушили «присягу».

    Варто зазначити, що всі заборони РПЦвУ для священників, які перейшли до ПЦУ не мають ніякого відношення, адже вони вже не підкоряються московській церкві. Щобільше, присяги вони не порушували, адже вони присягались христовій церкві, якою і є ПЦУ, а не місцевому архієрею РПЦвУ чи Онуфрію.

    Такі «покарання» лише черговий доказ того, що в РПЦвУ не тільки не бажають розірвати зв’язку з московським патріархом Кірілом (гундяєвим), який благословив вбивати українців, але і священникам не дозволять відірватись від кривавого московського патріархату в Україні. В РПЦвУ не сприяють об’єднанню українського православ’я, а переслідуються всіх хто прагне консолідації українського народу.

    Нагадаємо, раніше ДФУ писав, що парафія УПЦ МП у смт. Лугини Житомирської області разом із священником приєдналась до ПЦУ. Також ми повідомляли і про село Червона Волока на Житомирщині, де парафія УПЦ МП приєднались до ПЦУ.

    За даними ДФУ вже понад 160 парафій з початку повномасштабного вторгнення приєднались до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне