П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій звершив Літургію в храмі Вознесіння Христового у Волосі, Греція

    Вселенський Патріарх Варфоломій очолив патріаршу Божественну літургію, яка відбулася у неділю, 25 червня, у храмі Вознесіння Господа Ісуса Христа у Волосі, Греція.

    Про це повідомляє видання vema.com

    Патріарху співслужили місцеві митрополити  та священники. На Божественній літургії також був єпископ Ольвійський Епіфаній із ПЦУ, представники місцевої влади, архонти Вселенського Патріархату та велика кількість вірних.

    Митрополит Димитрійський і Алмирський Ігнатій звернувся до патріарха, охарактеризувавши його як «видимий знак єдності нашої Церкви в служінні… охоронця і справжнього виразника Православної Віри, головної інституції для збереження і зміцнення єдності Православної Церкви».

    Він запевнив Його Всесвятість, що «наша смиренна молитва за Вас до Будівничого Церкви супроводжуватиме Вас безперервно, нехай Він укріпить Вас, дарує Вам здоров’я і довголіття, щоб Ви приносили Святому Православ’ю світлі плоди Ваші». патріарших трудів, на славу Божу!».

    У відповідь Його Всесвятість подякував за почесне запрошення приїхати до Волоса з нагоди Морського тижня, який присвячений його особливій батьківщині Імбросу. Його Всесвятість зазначив, що цей регіон виявився гостинним, прийнявши тисячі потребуючих біженців з Малої Азії, трагічних жертв Малоазійської катастрофи.

    Він підкреслив, що „не переслідуваного християнства не існує“, про що свідчить життя Господа і всіх святих, які через скорботи очистилися і стали причасниками Христової віри та довіри до Нього. Говорячи про безліч біженців, які прибули в Грецію з Малої Азії, він зазначив, що „вони прийшли з великої скорботи, маючи на тілі знаки Господа Ісуса. З них вийшли святі, такі як Арсеній Каппадокійський, Паїсій Агіорит, Яків Цалікіс, Софія Клейсурська та інші, які є великою втіхою і підтримкою віруючих і великою гордістю нашої Православної Церкви. Що стосується аналогій, то те ж саме стосується і моїх дорогих співвітчизників – імбрійців, які згодом зазнали всього і були змушені покинути рідний острів народження, щоб врятувати своє життя і свою ідентичність… але вони залишилися вірними Христу і своїм традиціям“.

    Завершуючи своє звернення, Вселенський патріарх Варфоломій вручив митрополиту Ігнатію єпископський жезл, як подарунок за велику підтримку, яка надається Фанару, а предстоятелю Церкви – срібну кадильницю.

    Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Волосі тепло зустріли Вселенського патріарха.

    Найсвіжіше

    Популярне