Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Проросійський єрарх УПЦ МП Паканич, який раніше дзвонив у Москву, пожалівся Зеленському

    Митрополит УПЦ МП в Борисполі Антоній (Паканич), який всіма силами намагався зірвати зміни статуту на Соборі в Феофанії і навіть дзвонив у Москву, тепер пожалівся президенту України Володимиру Зеленському.

    Митрополиту УПЦ МП не сподобалось, що обласні і сільські ради забороняють діяльність УПЦ московського патріархату на території своїх громад. «В Київській області, на сьогодні, такі рішення прийняли Броварська міська рада — 06.05.2022 року; Переяславська міська і Пристолична сільська ради — 19.05.2022 року; Новопетрівська сільська рада — 29.05.2022 року», – йдеться у відкритому зверненні опублікованому 15 червня в УПЦ МП від імені Паканича, передає Духовний Фронт України.

    Особливо Паканич звернув увагу на заборону УПЦ МП в Борисполі. Нагадаємо, 13 червня 2022 року рішення про зупинення діяльності УПЦ МП було прийнято Бориспільською міською радою Київської області.

    Митрополит УПЦ МП почав шантажувати діючого президента тим, що віруючі УПЦ МП нібито голосували за партію «Слуга народу», а тепер всі депутати і в тому числі «СН» голосують за заборону УПЦ МП.

    Крім цього митрополит Антоній (Паканич) маніпулюючи фактами натякнув, що влада нібито заборонила віросповідання, а не вплив країни агресорки – рф на Україну через УПЦ МП, яка підконтрольна Кремлю.

    «Це є не зрозумілим, оскільки ми знаємо Вашу позицію про необхідність зберігати мир і стабільність в середині країни, щоб забезпечити перемогу над зовнішнім ворогом, – пише Паканич. – Віруючі Бориспільської єпархії Української Православної Церкви, як і інші виборці Київської області, голосували на виборах до місцевих рад переважно за партію «Слуга народу», сподіваючись на дотримання наших конституційних прав і свобод, в тому числі і на вільне сповідання своєї православної віри».

    Також Антоній (Паканич) не визнає право релігійних громад самим визначати своє підпорядкування тим чи іншим релігійним центрам (єпархіям і Церквам). Всі голосування і приєднання до ПЦУ Паканич бездоказово називає «захопленнями». Навіть ті громади, які приєднались до ПЦУ із священниками на думку Паканича теж «захоплені». Цю брехню він транслює президенту і намагається переконати Зеленського.

    Паканич також взявся пояснювати президенту, що ніхто не може забороняти Московський патріархат, навіть місцева влада і навіть за умови воєнного стану. Нібито влада «немає права».

    Заборона московського патріархату на думку Паканича «обурює віруючих громадян, сприяє дестабілізації ситуації в середині країни під час війни».

    Митрополит УПЦ МП Антоній також погрожує дестабілізацією в регіоні, якщо президент України не втрутиться. «Ситуація потребує негайного Вашого  втручання, щоб зберегти мир і стабільність в державі», – грозиться Паканич.

    Варто зазначити, що митрополит в Борисполі Антоній (Паканич) є лідером проросійського крила в УПЦ МП. Саме він дзвонив до Москви і вибачався, що не зміг заблокувати збори «УПЦ» МП в Феофанії, на яких змінили статут та вичистили згадки про Росію. Як зазначав речник ПЦУ, Паканич демонстративно поминає Гундяєва, як свого «господіна і отца».

    Після зміни статуту Антоній (Паканич) натякнув про автокефалію на проповіді словами про «гріх, який поділяє кожного з нас». За словами релігійного експерта Олександра Єфременка, незадовго до зборів УПЦ МП в Феофанії Онуфрій відсторонив Паканича,  від їх організації, адже останній регулярно отримував з Москви інструкції, як і що робити, щоб не допустити розриву УПЦ МП і РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне