Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Єпископ УПЦ МП за перехід до ПЦУ «заборонив» священника з Млинова

    УПЦ МП продовжує переслідувати священників, які покидають їх структуру.

    Переходи до ПЦУ стають дедалі масовішими і тези про «захоплення» не витримують ніякої критики, адже священники самі бажають об’єднуватись навколо канонічної церкви, а не навколо московських розкольників в Україні. Щоб якось боротись з цим явищем в УПЦ МП почали видавати укази про «заборону» священників, які покинули їх структуру.

    24 червня 2022 року єпископ УПЦ МП Пимен «заборонив» протоєрея Олександра Посільського, настоятеля храму, що в Млинові на Рівненщині за приєднання до Православної Церкви України і проведення відповідних зборів про перехід. Про це овідомляє пресслужба єпархії УПЦ МП.

    Приєднання до канонічної автокефальної Церкви – ПЦУ в УПЦ МП назвали «ухиленням в розкол». І це при цьому, що ПЦУ визнає 4 Помісні Автокефальні Церкви. Все в найкращих традиціях роспропаганди.

    Варто зазначити, що священник УПЦ МП підтримав рішення парафіян приєднатись до ПЦУ. Звісно, що це не сподобалось структурі московського патріархату. У них це нібито є «зрадою своїх вірян».

    Такі «заборони» і перекручення інформації про приєднання до ПЦУ, за задумом єпископів «УПЦ» МП мають вселити недовіру вірян до священника, щоб ті перестали відвідувати храм, який перейшов у ПЦУ.

    Варто зазначити, що всі заборони єрархів УПЦ МП для священників, які перейшли до ПЦУ не мають ніякого відношення і сили, адже вони вже не підкоряються московській церкві.

    Такі «покарання» лише черговий доказ того, що УПЦ МП розвалюється і тому ця структура з останніх сил намагається не дозволити священникам відірватись від кривавого московського патріархату в Україні. В УПЦ МП не сприяють об’єднанню українського православ’я, а переслідуються всіх хто прагне консолідації українського народу і об’єднання українців під одну Православну Помісну Церкву України, визнану Вселенським патріархатом, що надав їй Томос.

    УПЦ МП робить все, щоб вберегти свій вплив в Україні, адже з часу отримання Томосу до ПЦУ приєдналось понад 1000 парафій і цей процес триває.

    Нагадаємо, 19 червня на Волині і Рівненщини дві парафії покинули УПЦ МП і приєднались до ПЦУ, серед яких парафія у Млинові.

    Раніше аналогічні «заборони» за перехід до ПЦУ були в Дніпрі. Також у Вінниці митрополит УПЦ МП «заборонив» шістьох священників, які приєднались до ПЦУ. Також на Волині митрополит РПЦвУ «покарав» священника, який приєднався до ПЦУ. Подібні випадки ДФУ фіксував і на Житомирщині і Черкащині.

    Дивіться інтерактивну карту приєднань до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне