П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    За перехід до ПЦУ митрополит УПЦ МП «заборонив» священника в Дніпрі

    УПЦ МП продовжує переслідувати священників, які покидають їх структуру.

    Переходи до ПЦУ стають дедалі масовішими і тези про «захоплення» не витримують ніякої критики, адже священники самі бажають об’єднуватись навколо канонічної церкви, а не навколо московських розкольників в Україні. Щоб якось боротись з цим явищем в УПЦ МП почали видавати укази про «заборону» священників, які покинули їх структуру.

    16 червня  митрополит УПЦ Московського патріархату Іриней «заборонив» священника Сергія Ярмулу за те, що він приєднався до Православної Церкви України. У московському патріархаті навіть зазначили, що покинувши московську церкву священник «порушив присягу».

    Відповідний указ опублікувала пресслужба єпархії УПЦ МП в Дніпрі.

    Приєднання до ПЦУ, незалежної від Росії Церкви, у Дніпропетровській єпархії УПЦ МП прирівняли «ухилення в розкол». І це при цьому, що ПЦУ визнає 4 Помісні Автокефальні Церкви. Все в найкращих традиціях роспропаганди.

    Лякалки, про «недійсність» таїнств за задумом єпископів «УПЦ» МП мають вселити недовіру в прихожан, щоб ті перестали відвідувати храм священника, який перейшов у ПЦУ.

    Варто зазначити, що всі заборони УПЦ МП для священників, які перейшли до ПЦУ не мають ніякого відношення, адже вони вже не підкоряються московській церкві. Щобільше, присяги вони не порушували, адже вони присягались христовій церкві, якою і є ПЦУ, а не місцевому архієрею УПЦ МП чи Онуфрію (Березовському).

    Такі «покарання» лише черговий доказ того, що в УПЦ МП не дозволять священникам відірватись від кривавого московського патріархату в Україні. В УПЦ МП не сприяють об’єднанню українського православ’я, а переслідуються всіх хто прагне консолідації українського народу і об’єднання українців під одну Православну Помісну Церкву України, визнану Вселенським патріархатом, що надав їй Томос.

    УПЦ МП робить все, щоб вберегти свій вплив в Україні.

    Нагадаємо, 16 червня керуючий архієпископ ПЦУ Симеон (Зінкевич) зустрівся у своїй резиденції з протоієреєм Сергієм Ярмулою, який прийняв рішення послідувати Томосу про автокефалію, і покинувши юрисдикцію УПЦ МП увійти до кліру Дніпропетровської єпархії Православної Церкви України.

    Раніше у Вінниці митрополит УПЦ МП «заборонив» шістьох священників, які приєднались до ПЦУ. Також на Волині митрополит РПЦвУ «покарав» священника, який приєднався до ПЦУ. Подібні випадки ДФУ фіксував і на Житомирщині і Черкащині.

    Найсвіжіше

    Популярне