П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Вінниці митрополит УПЦ МП «заборонив» шістьох священників, які приєднались до ПЦУ

    УПЦ МП продовжує переслідувати священників, які покидають їх структуру.

    Переходи до ПЦУ стають дедалі масовішими і цього разу шістьох священників «заборонив у служінні» митрополит УПЦ Московського патріархату у Вінниці.  Про це повідомляє сайт УПЦ МП.

    Під немилість УПЦ МП попав протоєрей Віталій Трач, протоєрей Володимир Слободянюк, протоєрей Ярослав Дячина, протоєрей Іосиф Данко, єрей Олексій Якубівський, єрей Назарій Трач. Всі вони нібито «вчинили гріх», бо покинули Московський патріархат на Вінниччині і долучились до Православної Церкви України.

    У московському патріархаті навіть зазначили, що покинувши московську церкву священник «порушив присягу». Приєднання до ПЦУ, незалежної від Росії Церкви, у Вінницькій єпархії УПЦ МП прирівняли «ухилення в розкол». І це при цьому, що ПЦУ визнає 4 Помісні Автокефальні Церкви. Все в найкращих традиціях роспропаганди.

    Лякалки, про «недійсність» таїнств за задумом єпископів «УПЦ» МП мають вселити недовіру в прихожан, щоб ті перестали відвідувати храм.

    Варто зазначити, що всі заборони УПЦ МП для священників, які перейшли до ПЦУ не мають ніякого відношення, адже вони вже не підкоряються московській церкві. Щобільше, присяги вони не порушували, адже вони присягались христовій церкві, якою і є ПЦУ, а не місцевому архієрею УПЦ МП чи Онуфрію.

    Такі «покарання» лише черговий доказ того, що в УПЦ МП не дозволять священникам відірватись від кривавого московського патріархату в Україні. В УПЦ МП не сприяють об’єднанню українського православ’я, а переслідуються всіх хто прагне консолідації українського народу і об’єднання українців під одну Православну Помісну Церкву України, визнану Вселенським патріархатом, що надав їй Томос.

    УПЦ МП робить все, щоб вберегти свій вплив в Україні.

    Нагадаємо, на Волині митрополит РПЦвУ «покарав» священника, який приєднався до ПЦУ. Також подібні випадки ДФУ фіксував і на Житомирщині і Черкащині.

    Раніше ми повідомляли, що до Вінницько-Барської єпархії ПЦУ приєдналися 34 громади.

    Найсвіжіше

    Популярне