Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    На Волині митрополит РПЦвУ «покарав» священника, який приєднався до ПЦУ

    На Волині московський патріархат досі погрожує священникам «заборонами», коли ті заявляють про розрив зв’язків із церквою окупанта – московським патріархатом. Нещодавно подібні випадки ДФУ фіксував і на Житомирщині і Черкащині.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на указ РПЦвУ.

    Архієпископ РПЦ у Луцьку Нафанаїл (Крикота) указом від 16 травня «заборонив» у служінні священника Володимира Літвенчука, який залишив їхню структуру і приєднався до Православної Церкви України.

    У московському патріархаті навіть зазначили, що покинувши московську церкву священник нібито порушив присягу. Приєднання до ПЦУ, незалежної від Росії Церкви, у Волинській єпархії РПЦвУ прирівняли «ухилення в розкол». І це при цьому, що ПЦУ визнає 4 Помісні Автокефальні Церкви. Все в найкращих традиціях роспропаганди.

    Крім цього РПЦвУ заборонили священнику носити хреста і «звільнили» з посади настоятеля Свято-Благовіщенського храму в Луцьку.

    У московському патріархаті заявили, що після паперового указу Нафанаїла, всі таїнства отця Володимира, який перейшов у ПЦУ, нібито не дійсні. Лякалки, про «недійсність» таїнств за задумом єпископів «УПЦ» МП мають вселити недовіру в прихожан, щоб ті перестали відвідувати храм.

    Варто зазначити, що всі заборони РПЦвУ для священників, які перейшли до ПЦУ не мають ніякого відношення, адже вони вже не підкоряються московській церкві. Щобільше, присяги вони не порушували, адже вони присягались христовій церкві, якою і є ПЦУ, а не місцевому архієрею РПЦвУ чи Онуфрію.

    Такі «покарання» лише черговий доказ того, що в РПЦвУ не тільки не бажають розірвати зв’язку з московським патріархом Кірілом (гундяєвим), який благословив вбивати українців, але і священникам не дозволять відірватись від кривавого московського патріархату в Україні. В РПЦвУ не сприяють об’єднанню українського православ’я, а переслідуються всіх хто прагне консолідації українського народу і об’єднання українців під одну Православну Помісну Церкву України.

    Указ РПЦвУ

    Нагадаємо, нещодавно у РПЦвУ заявили, що заборона їх організації «мають ознаки підривної та диверсійної діяльності». Також у Білорусі православного священника заборонили в служінні, бо він українець за походженням. Крім цього росіяни системно переслідують українських священників на тимчасово окупованих територіях.

    Найсвіжіше

    Популярне