П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Ще одна парафія на Волині, що приєдналася до ПЦУ, передана під опіку митрополита Вінницького і Барського Симеона

    15 травня парафіяни Свято-Благовіщенського храму УПЦ МП м. Луцька разом із настоятелем протоієреєм Володимиром Літвенчуком ухвалила рішення про приєднання до Православної Церкви України. З відповідним проханням громада звернулася до Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Віряни просили прийняти їхню громаду у безпосереднє підпорядкування Предстоятелю, а пастирську опіку тимчасово передати митрополиту Вінницькому і Барському Симеону.

    Про це пише пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ).

    16 травня 2022 року Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній видав Указ, яким прийняв релігійну громаду Свято-Благовіщенського храму до Православної Церкви України і визначив протоієрея Володимира Літвенчука настоятелем храму.

    Напередодні, після скандального зібрання Синоду УПЦ МП, протоієрей Володимир Літвенчук написав на своїй сторінці у фейсбуці, що очікував змін у поглядах на загарбників України, але не почув навіть згадки про путіна чи кіріла.

    Нагадаємо, що раніше під опіку митрополита Симеона Предстоятелем ПЦУ була передана громада Кирило-Мефодіївського храму УПЦ МП у Нововолинську, яка також приєдналася до помісної Православної Церкви України.

    Найсвіжіше

    Популярне