Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    У Білорусі православного священника заборонили в служінні, бо він українець за походженням

    Настоятель храму преподобної Манефи Гомельської у селі Севруки Гомельського району Республіки Білорусь, клірик Гомельської і Жлобинської єпархії Білоруського екзархату російської православної церкви, священник Іоанн Лендел відсторонений від церковного служіння, пише телеграм-канал «Флагшток-Гомельшчына».

    Близький товариш священнослужителя Аляксандр Тарасенко, припускає, що причиною такого рішення могло послужити українське коріння клірика.

    «Він родом з України і йому не продовжили дозвіл на зайняття релігійною діяльністю в Республіці Білорусь. При цьому людина служить з 1996 року в Гомелі, білоруси шанують та люблять його», – зауважив Тарасенко.

    «Особливо цікаво, як поводитиме себе Гомельська і Жлобинська єпархія у питанні клопотання за свого священника, який не порушив ніяких церковних канонів і має право очікувати юридичної допомоги і захисту від єпархії. Мовчання та бездіяльність керівництва викличе багато запитань і продемонструє істинні причини проблем отця Іоанна», – йдеться у дописі.

    Найсвіжіше

    Популярне