Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На Волині і Рівненщини дві парафії покинули УПЦ МП і приєднались до ПЦУ

    19 червня дві парафії УПЦ московського патріархату на Волині та Рівненщині проголосували на зборах за приєднання до Православної Церкви України.

    Йдеться про парафію Собору преподобного Серафима Саровського в смт Млинів Рівненської області, повідомляє пресслужба єпархії ПЦУ.

    «На зборах члени релігійної громади разом із своїм настоятелем протоієреєм Олександром Посільським одноголосно прийняли рішення підлеглість у канонічних і організаційних питаннях релігійної громади змінити на підлеглість Українській Православній Церкві (Православній Церкві України) шляхом внесення відповідних змін до Статуту релігійної громади», – йдеться в повідомленні.

    Цього ж дня відбулись збори релігійної громади у селі Ярівка Горохівського деканату Волинської області на яких прийнято рішення про вихід з московського патріархату та об‘єднання з Православною Церквою України.

    Нагадуємо, Православна Церква України закликає не захоплювати храми московського патріархату чи силою змінювати їхню конфесійну приналежність. Про це неодноразово заявляв митрополит Епіфаній. Однак для тих, хто готовий і бажає долучитися до Православної Церкви України – двері ПЦУ відкриті завжди.

    Духовний Фронт України адмініструє карту переходів до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне