Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    На Київщині громада Зазим’я проголосувала за перехід до ПЦУ

    У Київській області місцеві громади продовжують виходити зі складу московського патріархату. 17 липня мешканці Зазим’я Броварського району проголосували за перехід місцевої Свято-Воскресенської церкви до ПЦУ.

    Про це йдеться в повідомленні видання “Трибуна-Бровари”.

    “17-го липня мешканці Зазим’я зібралися біля місцевої Свято-Воскресенської церкви (на той час ще МП) аби озвучити своє рішення про її перехід до ПЦУ”, – йдеться в повідомленні

    Згідно інформації, порядок під час проведення мирного зібрання забезпечували тероборона громади і поліція. “Московські попи намагалися привезти на захід бойовиків, але їх на під‘їзді до села зустріла ТРО. Дізнавшись, що вони не місцеві, на місце зборів їх не пустили”, – наводить видання повідомлення місцевого мешканця.

    Релігійна громада села обрала керівником Свято-Воскресенської церкви ПЦУ молодого священника Анатолія Слинька.

    “Зі слів місцевих, не дивлячись на те, що отець Анатолій служив у цій церкві під московськими попами, мешканці Зазим’я повірили йому, адже священник підтримав перехід храму в Православну церкву України”, – йдеться в повідомленні.

    Нагадаємо, все більше громад Київщини не хочуть мати нічого спільного з “філією” російської церкви. Тільки в липні громада села Віта-Поштова на Фастівщині та села Михайлівка-Рубежівка на Бучанщині на своїх зібраннях вирішили стати частиною Православної Церкви. Зауважимо, що у Броварській та Бориспільській громадах призупинили діяльність московського патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне