Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Міськрада Дубна дала місяць часу для «УПЦ» МП, щоб перейти у ПЦУ

    На сесії міськрада Дубна ухвалила звернення до представників Московського патріархату в місті з проханням перейти до ПЦУ.

    Як повідомляють «Рівненські Новини», на виконання цього рішення обранці дали парафіям УПЦ (МП) один місяць.

    «Переконливо просимо духовенство та парафіян УПЦ відкинути чвари і об‘єднатись навколо ПЦУ, правонаступниці Київської Митрополії», – йдеться у зверненні.

    У прийнятому на сесії  рішенні депутати зазначили усі парафії УПЦ на території Дубенщини, які конче мають змінити канонічне підпорядкування:

    ”Свято-Вознесенської парафії Рівненської єпархії, Свято-Іллінської парафії Рівненської єпархії, Свято-Георгієвської парафії Рівненської єпархії, парафії на честь Дубенської Ікони Божої Матері Рівненської єпархії, парафії Різдва Пресвятої Богородиці Рівненської єпархії, Архангело-Гавриїлівської парафії”.

    «1) загальними зборами релігійних громад ухвалити рішення про зміну канонічної підлеглості з Української Православної Церкви (Московський патріархат) на Православну Церкву України чи інших християнських церков, які наслідують українську позицію; 2)внести до своїх статутів (положень) відповідні зміни та подати їх на реєстрацію у встановленому законодавством порядку», – закликали чиновники.

    Пресслужба Рівненської єпархії «УПЦ» МП вже заявила, що це рішення нібито є незаконним і тому вони не збираються покидати Російську Православну Церкву.

    Варто зазначити, що зараз по всій Україні триває процес переходу парафій із «УПЦ» МП в ПЦУ. Вже понад 210 парафій покинуло моспатріархат з початку повномасштабного вторгнення рф, яке благословив московський патріарх Кіріл (Гундяєв).

    Заборона УПЦ московського патріархату. Що відомо?

    • Синод УПЦ МП просить генпрокурора і президента втрутитись, щоб місцева влада не примушувала їх розірвати зв’язків із Росією
    • Депутати в Кагарлику призупинили діяльність «УПЦ» МП на території громади і поставили охорону біля храмів

     

    Найсвіжіше

    Популярне