Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Томос ПЦУ для УПЦ МП страшніший за звірства окупантів в Бучі, які благословив московський патріарх

    Томос ПЦУ для УПЦ МП страшніший за звірства окупантів в Бучі та інших містах, які благословив московський патріарх. 

    Про це свідчить кілька фактів.

    • Після надання Томосу ПЦУ в РПЦ і УПЦ МП перестали згадувати ім’я Вселенського патріарха Варфоломія за богослужінням. Цьому рішенню передували скликання Синоду УПЦ МП і РПЦ. Після звірств російської “армії” в Бучі, яку “благословив” Кіріл, його і далі згадують в УПЦ МП, як “велікого Гаспадіна нашего Кіріла”. УПЦ МП не зібрала жодного синоду, для засудження дій лжепатріарха Кіріла і Путіна, звірство окупантів з росії. Онуфрій лише висловив жаль з приводу звірств у Бучі, але не згадав хто їх вчинив. Звинувачувати рф у злочинах для УПЦ МП – табу.
    • Візит патріарха Варфоломія супроводжувався шаленим спротивом збоку УПЦ МП. Були влаштовані акції проти патріарха, “стояння”, “хресні ходи” і інформаційні атаки. Натомість війна рф проти України, повномасштабне вторгнення, яке “благословив” Гундяєв, не викликала такої відрази в УПЦ МП, як патріарх Варфоломій і Томос ПЦУ. На найвищому рівні не були засуджені такі “благословення” Гундяєва. Навіть після звірств окупантів у Бучі, в УПЦ МП не вийшли ні на мітинги проти війни РФ, ні проти патріарха Московського. Їхня Церква (УПЦ МП) продовжує перебувати в єдності із російською і не збирається збирати Синод, як це було після Томосу ПЦУ.
    • Митрополит УПЦ МП Лука (Коваленко), який обзивав “єресіархом” Вселенського патріарха не назвав “єресіархом” Гундяєва, а лицемірно сказав, що він молиться за Московського патріарха, а не за “громадянина РФ”.
    • Митрополит УПЦ МП Антоній (Паканич) організовував “форуми постраждалих від гонінь” і відкрито заявляв про гоніння збоку Української влади, брехав про захоплення храмів і роздавав допомогу священникам УПЦ МП, як відмовлялись переходити в ПЦУ разом із громадою. Нічого подібного не відбувається при обстрілах окупантами святинь УПЦ МП. Вже більше пів сотні храмів і монастирів УПЦ МП постраждали від російських “визволителів”, але в УПЦ МП не будуть проводити ніяких “форумів” постраждалих від російських обстрілів. Також, Паканич не збирається заявляти про гоніння на УПЦ МП збоку російських окупантів. До слова вже є перші загиблі священнослужителі УПЦ МП від обстрілів зс рф.
    • речник УПЦ МП протоєрей Миколай Данилевич заявляв, що повномасштабної війни не буде і репостив думку екснардепа ОПЗЖ Новінського, про те, що війна буде лише “в телевізорі”. Він так і не вибачився за сказані слова, як і не вибачився диякон-меценат УПЦ МП Новінський. Зараз, замість того, щоб інформаційно воювати з російськими загарбниками інформаційні ресурси УПЦ МП і наближені до них продовжують воювати із ПЦУ і всіляко підтримувати проросійських пропагандистів затриманих СБУ, зокрема Яна Таксюра, який говорив про нацистів в Україні.

    Все це свідчить про пріорітети, які є в УПЦ МП. Свою єдність із кровавим московським патріархатом, і з лжепатріархом Гундяєвим, із країною окупантом, вони готові берегти попри страшні звірства у Бучі, Ірпені, Маріуполі та інших містах. І навпаки, як тільки цю єдність підриває Томос, чи інші якісь чинники (закони про заборону УПЦ МП), то одразу мобілізуються всі доступні інструменти на боротьбу за “русскій мір”: від мітингів під ВРУ до пропагандистських ЗМІ і не поминання імені за богослужінням.

    Найсвіжіше

    Популярне