Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    За версією УПЦ МП, не російські ракети і проповіді кірла (гундяєва) сіють розбрат, а ПЦУ, – Єфременко

    Речник УПЦ московського патріархату протоєрей Миколай Данилевич не обурюється, що російські війська знищили десятки храмів з благословення очільника РПЦ патріарха Кіріла Гундяєва. На його сторінці у Фейсбуці немає жодного допису із засудженням війни. Натомість він зосередив свою увагу на нібито “захопленнях” храмів вірянами ПЦУ. За версією УПЦ МП, не російські ракети і проповіді кірла (гундяєва) сіють розбрат, а ПЦУ.

    Про це пише релігійний експерт Олександр Єфременко.

    “Ніби здавалось, що у такий трагічний час для нашої країни не може бути і найменшого місця чи бодай краплі лицемірства, проте ж ні. Це вже настільки врослось у природу окремих “високопоставлених” представників духовенства, що навіть війна не може їх позбавити лицемірства, цинізму і лукавства. Яскравим прикладом всього цього є нещодавній допис у фейсбук одного із головних рупорів рпцвУ протоєрея Миколи Данилевича, в якому він звинуватив ПЦУ у мародерстві, і знову таки, у захопленні храмів!”, – зазначив Єфременко.

    Він окремо підкреслив, що на сторінці отця Миколи жодного допису із засудженням злочинів російських окупантів, які призвели до знищення храмів московського патріархату в Україні, немає.

    “Ніякого обурення чи засудження в нього не викликає і поведінка очільника РПЦ – його проповіді і благословення вбивати українців”, – пояснив релігійний експерт.

    “Імовірно, це аж ніяк не хвилює ані отця Миколу, ані його священноначаліє. Їм більш важливо те, як “розкольники захоплюють” храми в тилу. Чим, за його словами, ПЦУ сіє “ворожнечу та розділення на релігійному ґрунті”. Лишень вдумайтесь: ПЦУ сіє розбрат і ворожнечу. Не російські ракети і проповіді гундяєва, а саме ПЦУ!” , – підсумував Єфременко.

    Читайте повний допис релігійного експерта Олександра Єфременка на Духовному Фронті України.

    Найсвіжіше

    Популярне