Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Пропагандист “русского міра” єпископ УПЦ МП Іона (Черпанов) жаліється, що “люди прийшли і вбили священника”

    Пропагандист “русского міра” єпископ “УПЦ московського патріархату” (російської церкви в Україні” Іона (Черпанов) жаліється, що росіяни вбили священника УПЦ МП. При цьому він не згадує рф прямо, а каже “люди прийшли”.

    “Жив у Ірпені під Києвом священик Володимир Бормашев. Збудував ось цей чудовий стильний храм. А потім прийшли люди, котрі чомусь вирішили, що православ’я в Україні треба захистити. І вбили цього священика”, – написав Іона (Черпанов).

    Що характерно для УПЦ МП, Черпанов свідомо бреше, адже за кілька місяців до повномасштабного вторгнення росії в Україну всі рупори “УПЦ МП” розповідали, як вони потерпають від “гонителів” в Україні. Ось тепер прийшли “визволителі” з росії, для московської церкви в Україні і почали вбивати священників тієї ж самої УПЦ МП. Черпаном мав би тішитись, таким визволенням, адже їх тепер не притісняють “націоналісти”, а на захоплених окупантами територіях, не будуть “захоплювати храми” в УПЦ МП парафіяни ПЦУ. Щоправда, є інші негативні наслідки – це вбивство священників, українців і  зруйновані храми і покалічені людські долі.

    Чи буде митрополит рпц в Україні Антоній Паканич скликати з’їзд постраждалих від окупантів священників УПЦ МП? Раніше він “постраждалим” священникам, у яких парафіяни перейшли в ПЦУ, навіть подарунки дарував, заохочував триматись “русского міра”, а зараз таких акцій немає. Зі сторони УПЦ МП ніхто не постраждав, чи для УПЦ МП російські загарбники не такі страшні, як українські патріоти?

    Магістр богослів’я Іван Петрущак.

    Протоєрей Владімір Бармашев вбитий російськими окупантами.
    Фото: Антоній (Паканич)
    Фото: Антоній (Паканич)
    Фото: Антоній (Паканич)

    Найсвіжіше

    Популярне