П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    В УПЦ МП сумують через затримання СБУ проросійського пропагандиста Яна Таксюра

    Схоже, що в УПЦ МП надіються на перемогу в Україні російських сил і продовжують гнути свою лінію, навіть попри прийняття закону про колабораціонізм та заборону російської пропаганди. Зокрема на офіційному сайті УПЦ МП (рпц в Україні) висловили сум з приводу затримання проросійського пропагандиста Яна Таксюра. На сайті УПЦ МП Таксюра назвали “православним журналістом”, якого “невідомі озброєні особи, які представилися представниками правоохоронних органів… вивели у невідомому напрямку”.

    В УПЦ МП з посиланням на дочку Таксюра зазначили, що його утримують у столичному СІЗО.

    Судячи із цього повідомлення на головному сайті УПЦ МП, там не хочуть визнавати злочинної діяльності проросійських активістів на кшталт Яна Таксюра. Крім цього невідомо, чому в УПЦ МП не визнають, що Яна Таксюра затримали саме співробітники правоохоронних органів – СБУ. Саме про СБУ говорила дочка Таксюра, але в УПЦ МП їх назвали “невідомими озброєними особами”. Ймовірно в “українській церкві” стидно визнавати, що тих хто підтримував їх “українську” церкву вже затримує СБУ.

    Варто зазначити, що Таксюр має нагороди від УПЦ МП – орден Нестора Літописця.

    Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що пропагандиста “руского міра” Яна Таксюра затримала СБУ. Ми зазначали, що він лобіював підпорядкування православ’я в Україні Церкві окупанта та виступав проти незалежної від Москви ПЦУ. Також Таксюр заявляв, що автокефалія ПЦУ має “форму змії” і є “політичним проєктом”, а патріарх Варфоломій не пройшов “тест сатани”.  Він запевняв, що залишатись у підконтрольній Росії церкві окупанта – УПЦ МП це нібито є вірність Христу і Церкві. Варто зазначити, що зараз РПЦ відкрито підтримує і благословляє окупаційні війська – саме підпорядкування РПЦ лобіював ведучий “Першого Козацького” Ян Таксюр.

    Крім цього Таксюр підігрував роспропаганді, говорячи, що в Україні є фашисти. Він підтримував ідеї українофоба Олеся Бузину та виступав проти закриття проросійських пропагандистських каналів “112 Україна” та інших.

    Також Facebook заблокував сторінку пропагандистів “русского міра” із “СПЖ”. Крім цього ми повідомляли про ресурс “Правблог”, який піарить УПЦ МП і також співпрацює російськими пропагандистами – ворожими каналами.

    Релігієзнавець Юрій Чорноморець пропонує ув’язнити єрархів УПЦ МП на 10 років до тюрми через колабораціонізм, зокрема підтримку діяльності ресурсів “СПЖ” та його аналогів.

    Найсвіжіше

    Популярне