Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    “Правблог”, який піарить УПЦ МП також співпрацює російськими пропагандистами – ворожими каналами

    Телеграм канал “Правблог“, який піарить УПЦ Московського патріархату також поширює інформацію із проросійськими ЗМІ, які поширюють фейки. Зокрема на “Правблозі” є репости із Телеграм-каналу “Легитимний”, що був зазначений РНБО, як джерело російської дезінформації і поширення фейків. Також “Правблог” займається поширення російських наративів про “розділення України Заходом”.

    Проросійська пропаганда на “Правблозі” і репости із “Легітимного”, що названий Центром протидії дезінформації “ворожим каналом”

    У Центрі протидії дезінформації при РНБО зазначили, що “Легитимний” “активно поширє дезінформацію та бере участь в кампаніях з дестабілізації ситуації в Україні…це — ворожі канали! Інформаційні ресурси, підконтрольні РФ, вже переросли статус пропагандистів. Їхня підривна діяльність спрямована на цивільне населення України та має єдину мету — посіяти страх та паніку серед українців. Це є нічим іншим, ніж тероризм — інформаційний тероризм. Усі, хто поширює дезінформацію та фейки, лише сприяє відверто терористичній діяльності РФ», — сказали в Центрі протидії дезінформації.

    Таким чином “Правблог”, який постійно інформаційно “нападав” на Вселенського патріарха Варфоломія, автокефалію ПЦУ та лобіював інтереси УПЦ московського патріархату працює на терористів із росії. Тому жодній інформації із “Правблога” вірити не можна. Її треба сприймати, як фейкові чи маніпулятивні вкиди окупантів поширені з метою дестабілізувати ситуацію в Україні.

    Варто зазначити, що крім “православної” тематики на “Правблозі” є чисто політичні та пропагандистські заяви і прогнози із “плачевними наслідками для України”. Все те, що пишуть російські пропагандисти поширювалось на “Правблозі”, щоб доносити до аудиторії УПЦ МП “правду” – тобто російські наративи і фейки.

    Раніше пропагандиста “руского міра” Яна Таксюра затримала СБУ: він лобіював підпорядкування Церкві окупанта та виступав проти ПЦУ. Куратори “Правблогу” вже написали допис “на захист Яна Таксюра” і зазначили що співпрацювали із затриманим “багато років”.

    Нагадаємо, президент України підписав закон про протидію російській пропаганді. Також історик зазначив, що РПЦ в Україні підлягає забороні за законом про колаборацію.

    Найсвіжіше

    Популярне