П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Пропагандиста “руского міра” затримала СБУ: він лобіював підпорядкування Церкві окупанта та виступав проти ПЦУ

    Хороші новини із інформаційного фронту. В Україні стало на одного пропагандиста російського світу менше. Зокрема пропагандиста “УПЦ МП” (РПЦ в Україні) Яна Таксюра, який лобіював інтереси Церкви окупанта і поширював кремлівські наративи, затримала СБУ.

    Про це повідомили родичі затриманого, передає ресурс де працював Таксюр “Перший Козацький”.

    “Брати та сестри, сьогодні ми отримали достовірну інформацію, що відомого публіциста, сатирика та ведучого нашого каналу (Перший Козацький” Яна Ілліча Таксюра затримала Служба Безпеки України. Це підтвердила нам дочка Яна. Вдень у його квартирі відбувся обшук. Після обшуку його забрали”, – йдеться в повідомленні.

    Варто зазначити, що Таксюр має нагороди від УПЦ МП – орден Нестора Літописця. Він неодноразово лобіював підконтрольну Росії УПЦ МП (РПЦвУ) і вороже висловлювався в сторону ПЦУ – незалежної від Церкви окупанта Церкви. Зокрема Таксюр називав ПЦУ “політичним проектом Порошенка“.

    Крім цього Таксюр підігрував роспропаганді, говорячи, що в Україні є фашисти. Він підтримував ідеї українофоба Олеся Бузини та негативно висловлювався в сторону Вселенського патріарха.

    Також Таксюр висловлювався проти закриття проросійських пропагандистських каналів “112 Україна” та інші.

    Також Таксюр заявив, що Автокефалія ПЦУ має “форму змії”, а патріарх Варфоломій не пройшов “тест сатани”. Він запевняв, що залишатись у підконтрольній Росії церкві окупанта – УПЦ МП це нібито є вірність Христу і Церкві. Варто зазначити, що зараз РПЦ відкрито підтримує і благословляє окупаційні війська – саме підпорядкування РПЦ лобіював ведучий “Першого Козацького” Ян Таксюр.

    Таким чином “нагорода” знайшла свого “героя”. Сподіваємось, що СБУ розбереться із кожним любителем Росії чи Російської православної Церкви – Церкви окупанта. Всі пропагандисти РПЦ і противники незалежної від Москви Церкви мають бути затримані, як антиукраїнські агенти впливу.

    Нагадаємо, нещодавно священник УПЦ МП в Бородянці підтримав агресію ЗС РФ і сказав, що у 2014 році їх би зустрічали з квітами.

     

    Найсвіжіше

    Популярне