Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник УПЦ МП в Бородянці підтримав агресію ЗС РФ і сказав, що у 2014 році їх би зустрічали з квітами

    Російський військовий пропагандист Алєксандр Коц, який інформаційно супроводжує армію окупанта в Україні і ненавидить всіх “не росіян” вирішив взяти інтерв’ю у священника УПЦ Московського Патріархату, настоятеля Свято-Михайлівського храму в Бородянці отця Віктора. Той люб’язно погодився допомагати російському військовому пропагандисту, який підтримує російську армію – загарбників, які обстрілюють мирне населення. Служитель УПЦ МП о. Віктор підтримав агресію РФ проти України аргументуючи її так само як і Московський патріарх Кіріл: мовляв, РФ напала на Україну, щоб захистити Донбас від “західних цінностей” і проведення “гей-парадів“.

    Духовний Фронт України проаналізував інтерв’ю опубліковане на “Комсомольській правді” і робить деякі висновки.

    По перше російський пропагандист Алєександр Коц, відомий не лише своїми бездарними фейками про Україну, а й тим, що подорожує разом з окупантами (за їх спинами) та в позитивному світлі описує російську військову агресію проти України і хвалиться, що вже перебуває в “70 кілометрах від Києва”.

    Далі пропагандист Коц повідомляє що перебуває у Бородянці, де окупанти ЗС РФ розстрілювали житлові квартали і мирних жителів у них, створюючи гуманітарну катастрофу та вбиваючи мирних жителів. Внаслідок звірств Росії під завалами будинків у Бородянці на Київщині можуть перебувати близько 100 людей, повідомила Радіо Свобода речниця управління ДСНС у Київській області Вікторія Рубан 4 березня.

    Знищені російськими ударами будинки в Бородянці, Київської області, 3 березня 2022 року

    Але повернемось до російського пропагандиста. Далі найцікавіше. Алєксандр Коц розповідає історію, як місцевий священник “УПЦ МП” отець Віктор відвозив до лікарні місцеву жительку, яка отримала поранення під час боїв, а швидку допомогу з боку Києва не пропускали ЗСУ, мотивуючи тим, що їхати до Бородянки небезпечно – росіяни розстріляють. Коц навмисне не згадав, як вже двох священників ПЦУ росіяни розстріляли, але “УПЦ МП” видно не чіпають, все ж таки, це Московський патріархат.

    Нагадаємо, що 5 березня окупанти вбили настоятеля храму ПЦУ в селі Ясногородка на Київщині о. Ростислава Дударенка. Кілька днів до того вони вбили капелана ПЦУ Максима Козачину, який служив у селі Розважів. Окупанти розстріляли священника в автомобілі на виїзді з села Київської області. Тіло священнослужителя кілька днів не могли забрати з місця розстрілу, адже окупанти знищують всіх, хто потрапляє їм на очі. Проте сміливі українці все ж забрали тіло священника і його вже похоронено.

    Також російські війська взяли в заручники священника ПЦУ Василя Вирозуба. Крім цього внаслідок обстрілів російських загарбників загинув клірик Чернігівської єпархії УПЦ МП.

    Що ж розповів священник “УПЦ МП” отець Віктор пропагандисту російської армії, який приїхав разом із окупантами обстрілювати мирні міста і села України? Засудив? Вказав, що вбивати і окуповувати інші країни гріх? Ні! Він практично слово в слово переказав слова Московського патріарха Кіріла (Гундяєва), який намагався виправдати війну Росії проти України неприйняттям на Донбасі «гей-парадів».

    «Війна – це горе. І це за гріхи. По Києві гомосексуалісти паради влаштовують. На якій розпусній літературі виховують наше покоління. Нас увесь час лають як московську церкву, називають москалями. Хоча церква любить усіх. Христос наказував любити не лише друзів, а й ворогів», – каже священник УПЦ МП Віктор.

    Тобто цей “священнослужитель” не бачить ніякого гріха в тому що РФ вбиває українців, і виправдовує і підтримує напад РФ на Україну тим, що українці впали в гріх і проводять по Києву гей-паради. Він вважає, що РФ може напасти на будь-яку країну, де проводять гей-паради. До слова у самій РПЦ є ціле гей-лобі. Потрібно було б Путіну і там провести спецоперацію і вбити всіх геїв серед РПЦ. Але священник УПЦ МП про це мовчить. Це ж все-таки Московський патріархат, а не гей-паради в Києві, які цього отця Віктора так турбують, що він ладен підтримувати вбивства українців через такі тяжкі “злочини”.

    Далі священник УПЦ МП взагалі заявив, що у 2014 році окупантів квітами б зустрічали. Ще раз. Окупанта, на думку священника УПЦ МП, мають зустрічати квітами. Це вже тягне на держзраду, і як мінімум – адмін протокол. Після звільнення Бородянки від російських окупантів отцем Віктором має зацікавитись СБУ.

    «Чи підтримує вас (мається на увазі окупаційні війська, – ред.) народ України? Я вам скажу так: у 2014 році вас квітами б зустрічали. Янукович підвів усіх нас, втікши до Росії. А за ці вісім років ми бачимо, як тут виховали людей», – сказав отець УПЦ МП.

    І як тут виховали людей? Прекрасно і патріотично до України виховали. Таке виховання звісно що буде муляти УПЦ МП. Люди свідомі і боронять свою землю від Московської навали. Люди навіть без зброї виходять з прапорами України на мітинги в окупованому Херсоні, Олешках та Енергодарі та по інших населених пунктах. Тому що це все Україна і російським загарбникам і вбивцям там не раді. Такий стан речей, таке піднесення і патріотичне виховання дуже не подобається служителю Московського патріархату і він незадоволений тим, як тут “виховали людей”. На його думку, мали ж виховувати в усіх традиціях “руского міра” і в любові до РФ. Тобто попри окупацію Криму і створення терористичних республік і вбивства наших військових і мирних жителів ми, українці, мали ще росіян поважати і миритись із РФ? Так мали нас виховувати?

    Далі священник УПЦ МП легітимізує злочини РФ говорячи що українська армія — це нацисти, бо нібито вітаються “Хайл Гітлер”. До слова Путін теж заявляв, що проводить “спецоперацію по денацифікації” – нібито очищення від нацистів в Україні. Таким чином священник УПЦ МП повторив тези Путіна і Кіріла (Гундяєва) і підтримав їх “аргументи” за війну проти України.

    “Ми, люди віруючі, самі чули, як солдати української армії вітають одне одного “Хайл Гітлер”. Це нормально?”, – обурився священник УПЦ МП.

    Далі пропагандист ЗС РФ Коц питає чи можна “залікувати” цей “розріз по живому”. Мається наувазі відрив України від Росії, який почався у 2014 році.

    Священник УПЦ МП теж вважає дуже поганим те що українці негативно ставляться до Росії і каже, що треба каятись. Ймовірно він має на увазі українців. Тобто росіяни вбивають українців, а їм, українцям ще треба каятись. Цікаво за що? Назвати РФ агресором і вбивцею отець Віктор не додумався (чи не захотів), як і не додумався сказати, що каятись треба всій армії РФ за вбивства і окупацію. Він навіть не зміг видавити із себе слів, які сказав Онуфрій – очільник УПЦ МП. Останній просив Путіна припинити війну і згадав за гріх Каїна, який вбив свого брата Авеля.

    Натомість священник УПЦ МП каже таке: «Бог може все. Вихід один – покаяння. І не можна озлоблятися. Озлоблення веде до знищення. Знищення один одного».

    Далі Алєксандр Коц запускає чергову порцію брехні і пропаганди про “мародерів із автоматами в Києві” і про те як “російські військові спасли жінку із пораненням грудної клітки”. Не вистачає тільки розіп’ятого “мальчіка в трусіках” нацистами із Києва. Це все покірно і беззаперечно підтримує і отець Віктор і навіть підтверджує, що в них в Бородянці “те ж саме було” і що місцеві жителі мародерством займались із зброєю.  “Так у нас те саме тут було, а зараз зброю сховали і перетворилися на доброчесних громадян. Але ми ж їх усіх знаємо, все ж таки свої — місцеві”, – каже отець Віктор.

    В кінці цих всіх побрехеньок священник, який іменує себе служителем Української Православної Церкви Московського Патріархату, отець Віктор навіть благословив військового пропагандиста і сказав йому: “З Богом”.

    Далі пропагандист Алєксандр Коц тішиться зі знищеного пам’ятника полеглих героїв АТО/ ООС. Каже що його вже “денацифицировали” і в “новій Україні не місце таким пам’ятникам”.

    Висновки

    • Таким чином служитель УПЦ МП в Бородянці не соромиться давати інтерв’ю пропагандисту Російської Армії, який їздить і висвітлює звірства окупантів на нашій Українській землі.
    • Священник УПЦ МП отець Віктор ніяк не осуджує напад РФ на Україну.
    • Священник УПЦ МП ніяк не зачіпає звірства РФ проти мирного населення, зокрема варварські обстріли окупантів в Бородянці (від яких загинуло сотні людей). Ймовірно такі злочини священник УПЦ МП вважає нормою і не гріхом.
    • Священник УПЦ МП фактично підтримує окупантів і говорить що в 2014 році їх взагалі нібито зустрічали з квітами.
    • Священник УПЦ МП повторив намагання Московського патріарха Кіріла (Гундяєва) виправдати війну. Зокрема він повторив тезу Гундяєва про те, що РФ нападає на Україну, бо в Україні проводять гей-паради, а “Донбас не згоден з цим”. РФ нібито захищає Донбас від “геїв”.
    • В кінці інтерв’ю священник УПЦ МП підтримав російського пропагандиста і побажав йому йти “З Богом”.
    • Загалом священник УПЦ МП виступив у ролі “сакралізатора” (того хто освячує) звірств РФ проти України, підтримав не захист України від невиправданої агресії РФ, а навпаки виправдовує напад РФ на Україну. Він цілковито підіграє російській пропаганді і зокрема військовому кореспонденту ЗС РФ, пропагандисту Алєксандру Коцу у його намаганнях зробити з Росії “образ жертви”, а з України “агресора”, що абсолютно не відповідає дійсності.
    • Священник УПЦ МП вважає дуже поганим те що українці негативно ставляться до Росії і каже, що треба каятись в цьому “гріху”. І що війна Україні дана за “гріхи”.

    Найсвіжіше

    Популярне