Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Патріарх Кіріл спробував виправдати війну проти України неприйняттям на Донбасі гей-парадів

    Патріарх Церкви окупанта Кіріл (Гундяєв) спробував виправдати війну проти України неприйняттям на Донбасі гей-парадів. У проповіді у храмі Христа Спасителя в Москві 6 березня, у день, коли православні християни відзначають Прощену неділю, він висловився про напад РФ на Україну. Кіріл намагався всіляко виправдати гріховні дії російських солдатів і політику Путіна, як і раніше він це робив. Зауважимо, що за день до повномасштабного вторгнення РФ в Україну Кіріл просив військових ЗС РФ не сумніватись, що вони на правильному шляху.

    6 березня патріарх РПЦ заявив практично те ж саме. Він впевнений, що нинішня ситуація, яку він назвав “практично початком військових дій”, пов’язана з тим, що деякі сили вісім років намагалися знищити те, що існує на Донбасі – очевидно, маються на увазі так звані терористичні організації “ДНР” та “ЛНР”.

    За словами Кіріла, там “існує неприйняття, принципове неприйняття так званих цінностей, які сьогодні пропонують ті, хто претендує на світову владу”. Головним тестом на “перепустку” у світ “надлишкового споживання, світ видимої “свободи””, тобто, очевидно, у західний світ, патріарх назвав проведення “гей-параду”. “Вимоги до багатьох провести гей-парад і є тестом на лояльність до наймогутнішого світу” – сказав Кіріл.

    За його словами, “навколо цієї теми сьогодні йде реальна війна”. “Хто нападає сьогодні на Україну, де вісім років йде придушення та винищення людей на Донбасі?” – Запитав Моспатріарх Кіріл риторичне запитання, але відповіді на нього не дав, додавши, однак, що “ми вступили в боротьбу, яка має не фізичне, а метафізичне значення”. Він також додав, що православні “не можуть не бути” зі своїми братами на Донбасі, і закликав разом із ними молитися за мир, згадавши знову ж таки Донбас, а не Україну.

    Раніше цю проповідь Кіріла прокоментував богослов Андрєй Кураєв. Він сказав, що «Кіріл вимовив найганебнішу зі своїх проповідей».

    Нагадаємо, раніше очільник Української православної церкви (Московського патріархату) митрополит Онуфрій у перший день вторгнення засудив його, назвавши дії президента Росії Володимира Путіна аналогом братовбивства і гріхом Каїна. У ряді єпархій УПЦ (МП) перестали при богослужіннях згадувати патріарха Кіріла, однак не розірвали свої зв’язки із РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне