Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Очільник РПЦвУ просить Путіна припинити «братовбивчу війну» і вести «покаянну молитву» за Україну і ЗСУ

    Очільник Московської церкви в Україні митрополит Онуфрій 24 лютого випустив неоднозначне звернення. Він визнав, що президент Росії Владімір Путін почав війну проти України. Водночас очільник РПЦвУ Онуфрій звернувся до всіх українців з проханням про «покаянну молитву» за ЗСУ. З усім тим, Онуфрій продовжує перебувати в складі Церкви контрольованої країною агресоркою – Російською Федерацією.

    «Сталася біда. На превеликий жаль Росія розпочала військові дії проти України і в цей доленосний час закликаю вас не впадати в паніку, бути мужніми і проявити любов до своєї Батьківщини і один до одного. Закликаю вас перш за все до посиленої покаянної молитви за Україну, за наше військо і наш народ…», – йдеться у зверненні Онуфрія.

    Також Онуфрій звернувся до президента Росії Володимира Путіна з вимогою припинити братовбивчу війну. «Відстоюючи суверенітет та цілісність України, ми звертаємось також до президента Росії та просимо негайно припинити братовбивчу війну», – сказав він.

    Крім того, очільник РПЦвУ повторив тезу Московського патріарха. Останній у день нападу Росії на Україну говорив про «спільну багатовікову історію». Онуфрій же і собі це повторив: «Український і російський народи вийшли із Дніпровської купелі хрещення і війна між цими народами це повторення Каїнового гріха, який по заздрості убив свого рідного брата. Така війна не має виправдання ні у Бога, ні у людей».

    Таким чином Онуфрій натякає, що український народ чи наші Збройні Сили чинили якийсь гріх і тепер треба молитись «покаянною молитвою». Також варто зазначити, що хоч Онуфрій попросив Путіна «припинити братовбивчу війну», проте він сам не бажає виходити із підпорядкування Московському патріархату, який всеціло підтримує всі злочинні накази Владіміра Путіна, називаючи «правильним шляхом» діяльність російських окупантів.

    Нагадаємо, раніше священник ПЦУ іронічно прокоментував привітання очільника РПЦ Кіріла президенту Росії. Також замість осудження за гріх війни, предстоятель РПЦ привітав Путіна із Днем захисника вітчизни. Він заявив, що Російські військові «обрали правильний шлях», і знову підтримав агресію Путіна.

    Найсвіжіше

    Популярне