Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    Замість осудження за гріх війни, предстоятель РПЦ привітав Путіна із Днем захисника вітчизни

    Замість осудження за агресивні і гріховні дії президента країни-агресорки Російської Федерації Владіміра Путіна, патріарх Московський Кіріл (Гундяєв) привітав лідера РФ із Днем захисника вітчизни.

    «Його Превосходительству Володимиру Володимировичу Путіну, Президенту Російської Федерації. Ваше Превосходительство, вельмишановний Володимире Володимировичу! Сердечно вітаю Вас із Днем захисника Вітчизни», – йдеться у привітанні опублікованому на сайті Моспатріархії.

    У привітанні патріарх Московський Кіріл відзначив «подвиги» російських солдатів, не згадуючи за окупацію ними Криму і заснування терористичних «Л/ДНР». При чому Гундяєв впевнений що ЗС РФ не порушують кордони інших держав, зокрема Грузії чи України, а лише стоять на «сторожі кордонів рідної країни» – Росії.

    «Нині ми вшановуємо подвиг тих, хто несе відповідальне ратне служіння, стоїть на сторожі кордонів рідної країни та піклується про зміцнення її обороноздатності та національної безпеки. Доблесть і мужність, відвага і рішучість, гаряча любов до Вітчизни і готовність до самопожертви — ці якості протягом століть відрізняли наш народ, який пройшов через горнило багатьох випробувань і загартував у них свій характер та силу духу», – зазначив Моспатріарх.

    Крім того, він не заперечує внесок РПЦ у сприянні ЗС РФ, які відзначились окупаційними діями щодо інших країн, зокрема України. Такі дії очільник РПЦ назвав «проявом Євангельської любові до ближніх»

    «Значний внесок у патріотичне виховання співвітчизників завжди прагнула вносити і Російська Православна Церква, яка бачить у військовому служінні діяльний прояв євангельської любові до ближніх, приклад вірності високим моральним ідеалам правди та добра».

    Також Кіріл подякував особисто Владіміру Путіну за активну участь та підтримку РПЦ. Така взаємодія РПЦ і Кремля, за словами Гундяєва «спрямована на збереження національної історичної пам’яті та утвердження принципів традиційної моралі в житті сучасників». Тобто йдеться про те, що РПЦ за вказівкою зверху слугує геополітичним інструментом Кремля.

    На останок Кіріл висловив повагу Путіну та побажав йому здоров’я і душевного миру у його «високому та відповідальному служінні народу Росії».

    Нагадаємо, нещодавно Путін заявив, що Київ готує «розправу» над Московським патріархатом. Також він назвав РПЦ в Україні «Московським патріархатом», але ніхто з РПЦвУ не протестував проти цієї назви.

    Найсвіжіше

    Популярне