Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Путін назвав РПЦ в Україні «Московським патріархатом», але ніхто з РПЦвУ не протестує проти цієї назви

    Маски зірвані остаточно! Учора у своєму зверненні з приводу визнання так званих «ЛДНР» очільник країни агресора – Путін практично слово в слово повторив усі заяви представників УПЦ Московського патріархату про трагедію церковного розколу та, так звані, дискримінаційні закони. Окремо відзначу, що Путін назвав релігійну організацію митрополита Онуфрія Березовського саме УПЦ Московського патріархату.

    Чи міг він помилитись? Однозначно, ні. Сам факт включення церковної теми до годинної «лекції» Путіна, свідчить про важливість цього питання для загарбницької політики Кремля у відношенні України. Безумовно, таке найменування було погоджено із керівництвом Російської православної церкви, та, імовірно, є принциповим як для державного, так і церковного керівництва.

    Мовчанка з боку самих представників Московського патріархату в Україні свідчить про їх повну консолідацію з російським агресором. Чомусь не чути жодних протестів проти такого найменування! Ніхто з офіційних церковних осіб не коментує, і що найголовніше, не протестує і не кричить про втручання російських політиків у церковні питання України. Дивно, адже якщо хтось із українців називає їх Московським патріархатом, то відразу з піною в роті спікери та пропагандисти цієї організації кричать: «ми нє Масковскій патріархат»! А тут – ані пари з вуст! Ніби води в рот набрали!

    Окремо хотів би наголосити, що за увесь цей час, коли всі лише й говорять про можливе повномасштабне вторгнення, керівник, так званої, «самостійної і незалежної Украінской Цєркві» не промовив жодного звернення про мир, і не виголосив жодної молитви за Україну!!! Чому ж він не благословив провести ще один форум за мир у Святогірській Лаврі? Ба більше, коли Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій, 16 лютого, збиралась в Софії на спільну молитву за Україну, Онуфрій на неї не пішов, а відправив свого підлеглого Віктора Коцабу, який замість молитви, почав говорити якусь відверту маячню!

    Все це, та багато іншого, вкотре підтверджує, що так звана УПЦ МП – це п’ята колона, яка стоїть на сторожі інтересів Кремля! Сам Кремль, в особі вищого керівництва, це вже не приховує. Що ж буде далі? Можливо, наступна лекція Путіна буде присвячена «трагічному церковному розділенню в Україні» висновком, якої буде рішення – захищати русскіх праваславних? Як тоді на це відреагує Онуфрій і ко? Знову мовчатиме, чи під бій лаврських дзвонів зустрічатиме російських окупантів низько вклонившись з хлібом та сіллю?

    Автор: релігійний експерт Олександр Єфременко

    Найсвіжіше

    Популярне