Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Очільник РПЦвУ Онуфрій не з’явився на спільний молебень про захист України до Софійського собору

    16 лютого у київському Софійському соборі проходить спільний молебень – предстоятелі церков та релігійних організацій моляться про захист України на тлі загрози повномасштабного вторгнення військ Російської Федерації.

    “Главком” звернув увагу, що молитовний захід проігнорував очільник Російської православної церкви в Україні (так званої УПЦ МП) митрополит Онуфрій (Березовський).

    “За даними ведучих телемарафону “UAРазом”, який транслюють усі телеканали, на молебні «зібралися очільники всіх церков». Проте під час трансляції показали очільників помісної православної церкви УПЦ/ПЦУ, УГЦК, протестантських церков, мусульман та юдеїв. Проте предстоятеля Московської церкви у соборі не було”, – йдеться у повідомленні.

    Наразі, причини відсутності митрополита Онуфрія (Березовського) на молебні за Україну не повідомляються.

    Нагадаємо, Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій звернулась до президента України Володимира Зеленського та президента Російської Федерації Владіміра Путіна із закликом вжити необхідних заходів для деескалації напруги. На думку представників Ради, промовистим вираженням доброї волі сторін до врегулювання ситуації дипломатичним шляхом могла би стати фактична реалізація угоди про обмін утримуваних у зв’язку з конфліктом осіб.

    Найсвіжіше

    Популярне