П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Путін заявив, що Київ готує «розправу» над Московським патріархатом

    Очільник країни-агресорки Владімір Путін заявив, що Київ начебто «переслідує» парафіян і священників філії РПЦ в Україні, так звану «УПЦ МП» (РПЦвУ), Церкву Московського патріархату.

    «У Києві продовжують готувати розправу над Українською православною церквою московського патріархату… Нинішнє керівництво країни не реагує на прохання громадян України скасувати закони, що ущемляють права віруючих», – бідкається Путін, передає www.interfax.ru

    «Більш того, у Раді зареєстровано нові законопроєкти, спрямовані проти духовенства та мільйонів парафіян Московського патріархату», – додав Путін.

    Свій виступ лідер країни-агресорки завершив тим, що підписав указ про визнання терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР».

    Як відомо, у самій Росії швидко і жорстко розправляються з іноземними церквами. Зокрема, у 2017 році Верховний суд РФ заборонив роботу «Управлінського центру свідків Єгови в Росії», визнавши його діяльність екстремістською. Також у РФ переслідують деяких протестантів.

    В Україні діяльність філії РПЦ в Україні не заборонена, якщо представники цієї релігійної організації не створюють небезпеки для України. Наприклад нещодавно, СБУ викрила священника на Луганщині, що підтримував «русскую весну». СБУ, їх слідчі зібрали беззаперечні докази того, що, користуючись своїм авторитетом у вірян, священник РПЦвУ закликав їх підтримувати проросійських бойовиків та розпалював міжконфесійну та міжнаціональну ворожнечу. Зокрема, виступаючи на антиукраїнських мітингах у Сєвєродонецьку, священнослужитель схвалював анексію Криму та агітував за проведення незаконного «референдуму» щодо від’єднання Донецької та Луганської областей від України.

    Найсвіжіше

    Популярне