Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Російські військові «обрали правильний шлях», — Московський патріарх знову підтримав агресію Путіна

    У День захисника вітчизни, який відзначають 23 лютого в Росії, патріарх Російської Православної Церкви Кіріл (Гундяєв) в черговий раз підтримав агресивну політику президента Росії Владіміра Путіна, заявивши, що російські військові «обрали дуже правильний шлях». Кіріл, як завжди, ні слова не дорікнув Путіну за гріх вбивства чи крадіжки, хоча саме зі злочинних наказів лідера РФ був окупований Крим і введені війська в ОРДЛО. Перед тим Путін визнав терористичні угрупування «Л/ДНР».

    Московський патріарх заявив, що росіяни живуть у мирний час, але «й у мирний час виникають загрози». Очільник РПЦ Кіріл підтримуючи роспропаганду і заяви Кремля про наступ України, сказав, що всі знають, що відбувається на кордонах Росії, тому в російських військовослужбовців нібито не може бути сумнівів, що виконуючи злочинні накази Путіна, вони вибрали «дуже правильний шлях».

    «На жаль, і зараз існують загрози, кожен знайомий з тим, що відбувається на рубежах нашої Батьківщини. Тому думаю, що не може бути у наших військовослужбовців жодних сумнівів, що вони обрали дуже правильний шлях у своєму житті. Тому що, йдучи цим шляхом, ви захищаєте народ навіть без будь-яких військових дій», – сказав Кіріл, цитує irp.news

    Крім цього Кіріл вважає, що російські війська займаються не окупацією, як це було в Криму, ОРДЛО та Грузією, а «захистом» Росії і продовженням подвигів дідів.

    Моспатріарх побажав ЗС РФ, щоб «готовність завжди захистити» Росію і росіян були присутні у їх свідомості. Також Кіріл (Гундяєв) побажав «збереження постійної готовності стати на захист своєї Вітчизни».

    Варто зазначити, що в Україні діє підконтрольна РПЦ Церква, яка ховається за назвою «УПЦ». Саме представники РПЦвУ до останнього мовчали про агресивні дії Путіна навколо кордонів України. Тільки 22 лютого Онуфрій закликав молитись за мир, а не за вигнання чужинців і варварів. Теж саме повторили і архієреї РПЦвУ в окупованому терористами Донецьку і Луганську. Як зазначив релігійний експерт Олександр Єфременко, при наявності російських танків в Україні у РПЦвУ називають війну громадянським конфліктом.

    В той час, як в ПЦУ відкрито говорять про російську агресію і моляться за вигнання з України російського агресора, в РПЦвУ обмежуються віддаленими і загальними фразами про «мир». Тексти молитов РПЦвУ «за Мир» нещодавно аналізував священник ПЦУ Віктор Мартиненко. Він також звинуватив РПЦвУ підіграванні агресору: «Кров цієї війни і на ваших розшитих золотом сакосах».

    Раніше президент РФ говорив, що Київ готує «розправу» над Московським патріархатом. Ці заяви повністю співзвучні із заявами представників філії РПЦ в Україні (так званої «УПЦ МП»). У зв’язку з цим ми писали про синхронну роботу вищого церковного і державного керівництва Росії спрямовану проти України, а також підривну антиукраїнську роботу завербованих росіянами ворожих агентів в Україні із задіянням філії РПЦ в Україні і пропагандистських російських і проросійських ЗМІ, що публікують як відверті фейки, так і дописи, які натякають на причетність українців чи української влади у «гоніннях» чи можливих провокаціях на всіх рівнях: від прийняття «антицерковних законів» (законів про унормування назви РПЦвУ), до підпалів храмів. Нещодавно до цього ланцюжку фейків і провокації додався фейк про нібито затриманих ФСБ в Криму активістів «Правого сектору», які готували «теракти» проти православних храмів РПЦвУ в Криму.

    21 лютого лідер Росії підписав указ про визнання терористичних «Л/ДНР», а також офіційно ввів туди збройні сили РФ. Попри відсутність нападу збоку ЗСУ в РПЦвУ закликали приймати «річки біженців» із ОРДЛО.

    Найсвіжіше

    Популярне