П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Новий фейк від роспропаганди: «Правий сектор» готував теракт в православному храмі Криму

    Російські пропагандисти не перестають дивувати все новими та новими фейками. Не встигли ще всі забути про «операцію із затримання українських диверсантів» в ОРДЛО, як росЗМІ повідомили про нібито новий злочин, який готував «Правий сектор», – організація, що заборонена у Росії.

    «Федеральною службою безпеки запобігли терористичному акту в Республіці Крим. У результаті проведених заходів затримано шістьох громадян Росії, які є прихильниками української екстремістської організації “Правий сектор”, які здійснювали підготовку підриву саморобного вибухового пристрою в одному з православних храмів регіону з метою залякування населення», – заявили в ФСБ, передають росЗМІ. Зазначається, що затримано шістьох людей із «Правого сектора».

    У ФСБ повідомили, що в гаражі одного із затриманих вилучено компоненти для виготовлення вибухового пристрою з вражаючими елементами та вибухові речовини, а також символіку Правого сектору.

    Дуже дивним і нелогічним є те, що українські націоналісти-«правосєки», за версією роспропаганди, найпріоритетнішою ціллю визначили не військові об’єкти окупантів в Криму, не об’єкти інфраструктури, а храми Московського патріархату.

    Нагадаємо, раніше СБУ попередила серію терактів у церквах Моспатріархату Харкова. Замовником був росіянин. Також У штабі ООС 20 лютого попередили, що «За відсутності будь-яких агресивних дій з боку українських захисників, загарбники самі підривають об’єкти інфраструктури на окупованих територіях та здійснюють хаотичні обстріли населених пунктів. Очевидним є те, що противник продовжує використання своїх пропагандистських методів ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних Сил України та нагнітання ситуації».

    Серія різного роду фейкових «терактів» нібито підготовлених українцями на окупованій РФ території в Криму та ОРДЛО свідчить про те, що Росія завзято шукає приводу для розв’язання повномасштабного наступу на Україну.

    Раніше президент РФ говорив, що Київ готує «розправу» над Московським патріархатом. Ці заяви повністю співзвучні із заявами представників філії РПЦ в Україні (так званої «УПЦ МП»). У зв’язку з цим ми писали про синхронну роботу вищого церковного і державного керівництва Росії спрямовану проти України, а також підривну антиукраїнську роботу завербованих росіянами ворожих агентів в Україні із задіянням філії РПЦ в Україні і пропагандистських російських і проросійських ЗМІ, що публікують як відверті фейки, так і дописи, які натякають на причетність українців чи української влади у «гоніннях» чи можливих провокаціях на всіх рівнях: від прийняття «антицерковних законів» (законів про унормування назви РПЦвУ), до підпалів храмів. Зараз до цього ланцюжку фейків і провокації додався і «Правий сектор» із «терактами проти православних храмів РПЦвУ в Криму».

    21 лютого лідер Росії підписав указ про визнання терористичних «Л/ДНР», а також офіційно ввів туди збройні сили РФ. Попри відсутність нападу збоку ЗСУ в РПЦвУ закликали приймати «річки біженців» із ОРДЛО.

    Найсвіжіше

    Популярне