Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Мовчанка з боку філії РПЦ в Україні свідчить про повну згоду з російським агресором, – релігійний експерт

    Релігійний експерт Олександр Єфременко прокоментував ігнорування збоку РПЦвУ нарощування військової присутності ЗС Росії навколо кордонів Україні і тривожні заяви світової спільноти про можливу повномасштабну війну.

    «… за увесь цей час, коли всі лише й говорять про можливе повномасштабне вторгнення, керівник, так званої, “самостійної і незалежної Украінской Цєркві” не промовив жодного звернення про мир, і не виголосив жодної молитви за Україну!!! Чому ж він не благословив провести ще один форум за мир у Святогірській Лаврі? Ба більше, коли Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій, 16 лютого, збиралась в Софії на спільну молитву за Україну, Онуфрій на неї не пішов, а відправив свого підлеглого Віктора Коцабу, який замість молитви, почав говорити якусь відверту маячню!», — пише Єфременко.

    Він додав, що все це, та багато іншого, вкотре підтверджує, що так звана «УПЦ МП» — це п’ята колона, яка стоїть на сторожі інтересів Кремля. ” Сам Кремль, в особі вищого керівництва, це вже не приховує«.

    Релігійний експерт припустив, що далі наступна лекція Путіна буде присвячена «трагічному церковному розділенню в Україні» висновком, якої буде рішення — захищати русскіх праваславних.

    «Як тоді на це відреагує Онуфрій і ко? Знову мовчатиме, чи під бій лаврських дзвонів зустрічатиме російських окупантів низько вклонившись з хлібом та сіллю?», — підсумував Єфременко.

    Також Олександр Єфременко зауважив, що Путін назвав РПЦ в Україні «Московським патріархатом», але ніхто з РПЦвУ не протестує проти цієї назви, як це було раніше. Крім цього релігійний експерт пояснив величезна різниця між ПЦУ і РПЦвУ в цінностях і ідеях: «ПЦУ виступає за незалежну Україну, в той час, як РПЦвУ тяжіє до Кремля».

    Нагадаємо, священник ПЦУ Віктор Мартиненко звернувся до РПЦвУ, сказавши, що «кров цієї війни і на ваших розшитих золотом сакосах».

    Найсвіжіше

    Популярне