Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    При наявності російських танків в Україні у РПЦвУ називають війну громадянським конфліктом, – релігійний експерт

    Чи зможе хтось мені пояснити, що відбувається в головах представників РПЦвУ, чи вірніше УПЦ Московського патріархату, як їх назвав Путін.

    Лише вчора зранку мною було написано, про їх мовчанку, як в обід на офіційному сайті цієї структури з’явилось без перебільшення неофарисейське звернення її очільника Онуфрія Березовського до віруючих, в якому останній закликає паству посилити молитви за Україну у зв’язку «з загостренням військової ескалації на Сході». Про те, якими молитвами молитись не відомо.

    На офіційних ресурсах ніяких текстів немає. Лише під вечір на якихось другорядних Фейсбук-сторніках з’явилась молитва, яку благословив Онуфрій читати своїм парафіянам. В її тексті війна на Донбасі, при наявності російських танків та військових, і досі іменується «междусобной браньой», тобто громадянським конфліктом. Те що бачить увесь світ, не може побачити Московський патріархат в Україні, а вірніше не хоче бачити.

    Хочу наголосити, що тексту самого звернення також немає, і за усю добу його НЕ БУЛО ОПУБЛІКОВАНО НІ НА ОДНОМУ РЕСУРСІ РПЦвУ!!! Все що є у відкритому доступі це лише три речення, в яких фактично ніякої конкретики!

    «Українська православна церква послідовно підтримувала і підтримує територіальну цілісність України і закликає своїх вірних молитися за мир в нашій Українській державі та в усьому світі. Закликаю лідерів держав та всіх, від кого це залежить, не допустити нової війни. Війна – це важкий гріх перед Богом!», – це все на що спромігся Онуфрій, який і досі не знає хто і з ким воює.

    Уже минула доба, як агресор, порушивши Мінські домовленості, визнав так звані «ЛДНР» та вже відкрито і офіційно увів свої війська на територію Донецької та Луганських областей, а УПЦ МП і досі вдає дурня, і продовжує обманювати український народ.

    Окремо хотів би відзначити, що це говорить лідер релігійної організації, яка всюди декламує, що її паства знаходиться по обидві сторони лінії розмежування на Донбасі!

    Виникає питання: «Що робити тій частині пастви Онуфрія, яка вночі опинилась у якомусь новому «квазіугрупуванні», визнаному Кремлем?» А найголовніше як діяти тим священикам і єпископам, які несуть своє служіння на цих територіях? Їм теж молитись за Україну, чи у них вже тепер нова «богохранімая страна»?

    Про що говоритимуть капелани РПЦвУ, які тепер, імовірно, будуть опікуватись російськими військовими, які прибули убивати українців? Чи вони відтепер будуть такими собі церковними папандопалами, що майстерно мінятимуть камілавку, зранку молячись за Україну, а увечері благословлятимуть вбивати її кращих синів та дочок?

    Якщо це не здатен висловити Онуфрій, імовірно бажаючи зберегти паритет перед своїми російським кураторами, то чому це не прокоментують його офіційні рупори такі, як Антоній Паканич чи той же Микола Данилевич?

    До слова, останній нещодавно на своїй сторінці у Фейсбук заявив, що справжній день єднання це скасування дискримінаційних законів. От хто поєднався з Данилевичем такими думками, так це Путін у своїй вчорашній лекції історичного фальсифікату. Совпадєніє? До речі, заяви останнього також ніким із представників РПЦвУ не прокоментовані.

    Таким чином усе це лише черговий прояв лицемірства представників РПЦвУ. Цілком закономірно, що аж три речення, були написані задля замилювання очей, інакше кажучи, «аби відчепились» і не заважали чекати російських визволителів.

    Автор: релігійний експерт Олександр Єфременко.

    Найсвіжіше

    Популярне