Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх РПЦ у день нападу Росії на Україну говорив про «спільну багатовікову історію»

    Лицемірності РПЦ немає меж. У день нападу Росії на Україну 24 лютого патріарх РПЦ Кіріл (Гундяєв) заявив, про «спільну багатовікову історію» і «недопущення мирних жертв».

    Про це йдеться у його зверненні опублікованому на сайті Московської патріархії.

    «Російський та український народи мають спільну багатовікову історію, що сягає Хрещення Русі святим рівноапостольним князем Володимиром. Вірю, що ця дарована Богом спільність допоможе подолати поділи та протиріччя, що виникли, що призвели до нинішнього конфлікту», – заявив Московський патріарх Кіріл (Гундяєв).

    Крім цього Кіріл не засудив військову агресію РФ, а лиш закликав «уникнути жертв серед мирних мешканців». Крім цього Кіріл лицемірно заявив, що «глибоко співпереживає всім, кого торкнулося лихо».

    Раніше, очільник РПЦ знову підтримав агресію Путіна заявивши, що Російські військові «обрали правильний шлях». «Наразі існують загрози, — кожен знає, що відбувається на рубежах нашої вітчизни. Тому думаю, що не може бути у наших військовослужбовців жодних сумнівів у тому, що вони обрали дуже правильний шлях у своєму житті», — заявив Моспатріарх Кіріл.

    24 лютого Росія пішла в повномасштабний наступ на нашу землю, але зазнала рішучого опору від України. Зокрема 93 ОМБ ЗСУ взяла в полон російських військових. Також Росія запустила ряд фейків напередодні повномасштабного вторгнення в Україну. Крім цього, у філії РПЦ в Україні підігрують Кремлю, заявляючи про «гоніння та переслідування» збоку української влади.

    Найсвіжіше

    Популярне