П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Російська «церква» – окупант і злочинець!, – релігійний експерт про схвалення Московським патріархом війни проти України

    Російська “церква” – окупант і злочинець. Допоки представники окремих єпархій Російської Церкви в України, під впливом воєнних дій Росії, показово зрікаються Московського Патріарха, сам Московський Патріарх Кирило вже офіційно схвалює військові злочини Кремля. Все це стає зрозумілим після ознайомлення з його вчорашньою проповіддю, яку він виголосив під час Літургії у московському храмі Христа Спасителя. Левова її частка присвячена Україні, а саме подіям на Донбасі.

    Так Гундяєв відкрито з церковного амвону заявив, що на Донбасі вісім років убивають і знищують людей, які опираються гріховним цінностям. Тобто Кирило, у звичній для нього манері, повторив усі темники Кремля і особисто Путіна, якими останній і виправдовував своє вторгнення до України! Він навіть намагався богословськи обґрунтувати розпочату війну, а фактично оголосив цю війну «священной».

    Бо ж за його словами усе що відбувається в Україні, і взагалом у світі має особливий «духовний зміст» і «метафізичне значення», адже йде боротьба з гріхом. Саме гріху, який нав’язується під видом новітніх цінностей і опирається 8 років Донбас. Нав’язують ці гріховні «цінності» не хто інші, як ті, «кто претендует на мировую власть». Щоб виявити лояльність до цієї так званої «влади», на думку Кирила, не потрібно підписувати ніяких договорів, а варто лише провести гей-парад.

    Далі з його слів слідує те, що всі хто прийматиме ці так звані «цінності» автоматично опиняться ліворуч від Христа у день Страшного суду, тобто підуть у пекло. Не важко здогадатись, що усім цим Кирило хотів сказати.

    Це не просто підтримка дій російської влади, а їх, фактичне, виправдання і повне схвалення. Якщо для Путіна це «військова операція», то для Кирила чи не армагедон, священна війна між темними і світлими силами. Думаю не варто пояснювати в якій ролі Гундяєв бачить російських окупантів.

    Що ж чи будуть ще в когось сумніви стосовно позиції очільника РПЦ? Чи може після таких слів на території України зберігатись «духовна связь» з ним і чи може згадуватись його ім’я з молитвами «о мірє в Украінє»? Здається відповідь однозначна і зрозуміла!

    Після таких слів вже очевидно для будь-кого, що у виборі між «украінскай паствай» і Кремлем, Гундяєв обрав останнього. Чим усім показав, що Путін для нього дорожчий і важливіший за паству. Після такого лише несповна розуму буде шукати виправдання його діям, і продовжуватиме молитись за нього і згадувати його ім’я за Літургією!

    Автор: релігійний експерт Олександр Єфременко.

    Найсвіжіше

    Популярне