Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Facebook заблокував сторінку пропагандистів “русского міра” із “СПЖ”. Сайт поки працює

    Російськомовну сторінку пропагандистів “русского міра”, які прикривались під назвою “Спілки православних журналістів” заблокували у Facebook у зв’язку з офіційним запитом. Сайт “СПЖ” поки працює і не заблокований, але Духовний Фронт України вже подав відповідний запит у СБУ.

    10 березня російськомовна Facebook-сторінка проросійських пропагандистів “СПЖ” стала недоступною для багатьох українських користувачів.

    Пропагандисти із “СПЖ” повідомили, що їх сторінку у соцмережі заблокували у зв’язку з офіційним запитом.

    “Доступ до вашого контенту обмежений у зв’язку з офіційним запитом. Ми розглянули офіційний запит про Ваш контент та обмежили доступ до нього в наступних регіонах: Україна. Ми проводимо юридичну оцінку кожного запиту, а також ретельно перевіряємо його на відповідність до наших правил та прав людини. Після цього ми можемо обмежити доступ до контенту, що розглядається, в регіонах, у яких він може бути незаконним“, – йдеться у повідомленні компанії «Meta».

    Звідки саме надійшов офіційний запит, адміністрація Facebook не уточнила.

    Нагадаємо, так звана “Спілка православних журналістів” відома багатьма фейками про ПЦУ, та відвертою брехнею про “захоплення храмів” “УПЦ МП”. Пропагандисти із “СПЖ” розпалювали міжрелігійну ворожнечу, писали статті проти ПЦУ – незалежної від Росії Церкви і підтримували підпорядкування Москві -“УПЦ МП” (РПЦ в Україні).

    Варто зазначити, що наближеного до СПЖ «журналіста»-пропагандиста Яна Таксюра, який працював на «Першому Козацькому» вже затримала СБУ кількома днями раніше.

    Духовний Фронт України надіслав запит у СБУ здійснити інтернет блокування на території України інтернет-сайту СПЖ – «Спілки православних журналістів».

    Ось деякі напрямки, якими займаються пропагандисти на “СПЖ”:

    • Пропагандисти із “СПЖ” займаються антиукраїнською діяльністю;
    • Зокрема, виступають проти ПЦУ – незалежної від Росії Церкви;
    • Лобіюють інтереси “УПЦ МП” (РПЦвУ) – залежної від Росії Церкви – Церкви окупанта, яка благословляє загарбників, російські військових, що обстрілюють мирних жителів;
    • Перекручують інформацію та публікують брехню про «захоплення» храмів УПЦ МП, коли насправді відбувались переходи до ПЦУ згідно із законною процедурою;
    • Їх медіахолдинг – «СПЖ» підтримується Віктор Вишневецьким  – олігархом з Донбасу, яким вже цікавилась СБУ в минулому;
    • «СПЖ» висвітлювала проросійський захід «Люди миру» на якому виступали проросійські пропагандисти, нагороджені Путіним. На цьому заході виступала вірянка УПЦ МП, яка заявила, що краще б ЗСУ в «себе в дома окопи викопали» ніж у Пісках;
    • Загалом діяльність «СПЖ» споріднена і аналогічна із діяльністю вже заблокованих ресурсів Медведчука та інших проросійських діячів – 112 каналу, Україна.ru Zik і т. д.

    Найсвіжіше

    Популярне