П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Кіріл (Гундяєв) – це не пастир і патріарх, а агент російських спецслужб, – релігійний експерт

    Автор: релігійний експерт Олександр Єфременко. 

    Одіозний митрополит рпцвУ в Запорожжі Лука в інтерв’ю російській службі «BBC» заявив: «Я не поминаю гражданина России Владимира Гундяева. Я поминаю патриарха Московского». За словами Луки саме через поминання патріарха, а не громадянина рф, і відбувається єднання рпцвУ зі світовим православ’ям.

    Що ж або в цього «майстра» канонічних епітетів і безпідставних звинувачень у різноманітних єресях проблеми з розумом, або він сам впав єресь, розділивши очільника рпц на дві окремі особистості однієї «іпостасі».

    Не знаю як Лука їх розрізняє, де кирило є гражданіном росії, а де московським патріархом і як вони взагалі поєднуються, але зважаючи на останні його проповіді і вчинки, очевидно, що «гражданін» в гундяєві аж занадто переважає, або ж взагалі давно витіснив «патріарха». Адже після всього того, що наговорив очільник рпц за останній місяць з церковного амвону стає очевидним, що це не пастир і патріарх, а агент російських спецслужб, який сховавшись під куколем і рясою виконує ідеологічні завдання злочинної влади кремля.

    Тому хотів би вказати як Луці, так і всім його колегам, які захочуть використовувати це словоблуддя, що тим самим вони не єднаються зі світовим православ’ям через цього гражданіна-патріарха, а стають співучасником його злочинів!

    Окрім цього, Лука видав ще один перл. Виявляється він не знає, що таке «руський мір». Далі цитата: «Я не знаю, что такое “русский мир”. Я знаю, что такое православный мир… я – православный человек, я вообще не знаю такого концепта, как русский мир». Що ж мабуть у митрополита ще в додачу провали в пам’яті.

    Утім є і позитивна сторона цього інтерв’ю. Лука нарешті зміг сказати, що саме росія напала Україну. Проте так і не зміг сказати, хто ж відав наказ напасти на Україну. А так в цілому інтерв’ю можна було б назвати «і я не я і хата не моя».

    Найсвіжіше

    Популярне