Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Очільник УПЦ МП засудив звірства у Бучі, але не назвав тих, хто їх чинив

    Митрополит Онуфрій, Предстоятель УПЦ Московського Патріархату зробив заяву у зв’язку з масовими воєнними злочинами росіян в Україні. Проте він жодним словом не вказав, хто вчинив масові вбивства цивільних.

    Не називаючи винуватців, митрополит Онуфрій заявив, що убивць і насильників чекає суд Божий, інформує Главком.

    «Із сьогоднішніх новин дізнався про те, що трапилося в Бучі. Це жахливо. Скорбота наповнила моє серце. Тих, хто вчинив це насильство, віддаю на суд Божий, від якого ніхто не зможе сховатись», – заявив митрополит Онуфрій.

    Очільник УПЦ МП засудив звірства у Бучі, але не назвав тих, хто їх чинив - фото 90693

     

    За офіційною версією Російської Федерації, жодних убивств у Бучі не було. Росія заперечує причетність своєї армії до розстрілів цивільного населення й намагається довести, що відео та фотографії з передмістя Києва є постановкою і фейком.

    Нагадаємо, 2 квітня стала відома інформація про звірства окупантів. Росіяни вбивали та гвалтували, знущалися й катували людей. На шокуючих фото з Бучі, які згодом з’явилися у мережі, можна побачити, що окупанти вбивали зв’язаних людей.

    Під час зачистки від ДРГ та нерозірваних боєприпасів у Бучі українські захисники знайшли також братську могилу з понад 280 тілами мирних мешканців з ознаками насильницької смерті.

    На узбіччях лежали тіла застрелених жінок, які окупанти намагалися спалити.

    Світові лідери не змогли обійти увагою звірства росіянин. Дії армії РФ засудили у всіх європейських країнах і організаціях. У зв’язку з цим в ЄС заявили, що готують нові санкції проти Росії.

    Найсвіжіше

    Популярне