Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    РПЦ викликала із України Антонія (Паканича) для участі у зимовій сесії Синоду Російської Церкви в Москві

    Крім очільника РПЦ в Україні митрополита Онуфрія (Березовського) у зимовій сесії Синоду Моспатріархату візьме участь також і митрополит РПЦвУ Антоній (Паканич), який перебуває на Київщині. Його викликали і затвердили це рішення на Синоді РПЦ.

    Про це йдеться в журналі №90 Синоду РПЦ, який відбувся 23-24 вересня.

    «Для участі в зимовій сесії Священного Синоду (РПЦ, – ред.) 2021-2022 роки викликати наступних Преосвященним: митрополита Віленського і Литовського Інокентія; митрополита Бориспільського та Броварського Антонія; митрополита Ставропольського і Невинномиського Кирила; митрополита Хабаровського і Приамурського Артемія; єпископа Каменського і Камишловського Мефодія», – ухвалили на Синоді в Москві.

    Раніше Антоній (Паканич) відзначився натяками, щодо незалежності України. Зокрема він сказав, що «кордони міняються», але РПЦвУ, на його думку, буде завжди. Також він проводив зустрічі із настоятелями «захоплених храмів» на Волині.

    23 вересня у Москві відбувся Синод на якому РПЦ розпочала підготовку до атаки на патріарха Варфоломія і ПЦУ. Також в синоді взяв участь очільник РПЦвУ митрополит Онуфрій (Березовський). Тому священник ПЦУ, підкреслив, що РПЦвУ не українська церква, якщо Онуфрій бере участь у Синоді РПЦ. 

    На Синоді РПЦ прийняла рішення розколювати православ’я в Африці, де буде створюватись антиканонічна паралельна єрархія. РПЦ планує переманювати священників Александрійського Патріархату до Моспатріархату. За словами релігійного експерта Олександра Єфременка розколює православ’я Москва, але звинувачує у цьому Константинополь. Він також описав, як РПЦ розколює Православну Церкву на прикладі Александрійського Патріархату.

    Також на Синод РПЦ проголосив «заборону Варфоломію виступати від імені всього православ’я», чим перевищив свої канонічні повноваження. На думку богослова Кирила Говоруна в РПЦ таким чином формально визнали за Константинополем право першості. Вони також офіційно визнали Україну своєю територією і продовжують не визнавати надання Томосу ПЦУ від патріарха Варфоломія. Крім цього, Синод РПЦ подякував Онуфрію за збереження вірності Московському патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне