Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    «Кордони міняються». РПЦвУ натякнула, що Україна може зникнути

    Митрополит РПЦвУ Антоній (Паканич) натякнув, що Україна як держава може зникнути, а Московська церква існуватиме постійно.
    «Кордони держав, та й самі держави, змінювалися до невпізнання, від деяких з них залишалися тільки назви на сторінках підручників. Політичні та економічні системи змінювали одна одну. Але будівля церкви стояла, хоча і язики полум’я торкалися  її посіченого, з відбитими кутами, фасадів», – сказав митрополит.
    Про це керуючий справами РПЦвУ митрополит Антоній сказав у відеоблозі «Прості істини» на каналі «Вітражі»,  передає Главком.
    Паканич зазначив, що «церква не повинна, та й не може повністю залежати від держави, бути «шестерінкою» державної машини».
    Владика нагадав, що за дві тисячі років існування церкви політична карта світу кардинально змінилася.
    «Для держави є «погані» люди і є «хороші». А для церкви все люди – її діти: вірні, заблудлі, безбатченки, про які вона молиться як мати. Якщо людина буде забувати про це, свої корективи вноситиме Бог», – сказав він.
    Спроби зробити церкву «смертною», як будь-яку державу, не увінчаються успіхом ніколи, підкреслив владика Антоній.
    «Тому краще не доводити ситуацію до внесення радикальних коректив, а пам’ятати про призначення церкви і її ролі. Церква не поміщається в рамки земних уявлень про систему. Церква – поза системою, політикою, доцільністю, її не можна обмежити рамками, зробити зручною. Тому що Церква – вічна, а світ – тимчасовий», – сказав митрополит Антоній.
    До слова це вже не вперше Російська Церква в Україні говорить, що вона поза політикою але іншою рукою допомагає окупантам і сама бере участь у посяганні на соборність та незалежність нашої Держави.
    Так наприклад митрополит РПЦвУ Митрофан освячував памятники “ополченцам”. Він також заявив що ставиться до ДНР «не як до ворогів, а як до своєї пастви».
    Священики МП відспівують ополченців ДНР, а українців ігнорують. Також РПЦ брала участь у захопленні Криму. Ми оприлюднили розповідь екс-охоронеця Гіркіна, де він каже про зв’язок РПЦ і бойовиків. У Німеччиніпарафії РПЦ надсилають кошти бойовикам «ДНР». Через це РПЦ навіть охрестили “російською приватною військова компанією в рясах”.
    Насправді навіть з православної точки зору такі вислови несумісні із християнством чи православ’ям до якого себе зараховує Антоній (Паканич). Православ’я чітко вчить, що ворогів держави треба знищувати і навіть є воїни які прославлені в лику святих – Святий Юрій Переможець, Димитрій Солунський, Феодор Стратилат, Артемій Антіохійський та багато інших. За переданням навіть у Римській імперії був цілий легіон сформований із християн – Флавіанський легіон.
    Святитель Афанасій Великий у “Посланні до ченця Амуна”, яке було затверджено як загальноцерковне вчення на VI і VII Вселенських Соборах писав: «Вбивати недозволено, але винищувати ворога на війні і законно, і гідно похвали; тому ті, що відзначилися в боях удостоюються великих почестей, і їм споруджуються пам’ятники, що сповіщають про їх заслуги».
    Такі слова Антонія ніщо інше як свідома диверсія і підривна діяльність проти держави Україна. В той час як у Росії РПЦ благословляє храми із зображенням Сталіна та фресками про окупацію Криму, в Україні російська церква говорить що кордони міняються а держава зникають. Антоній (Паканич) наче натякає, що Україна може зникнути а Російська церква буде і далі існувати.
    На щастя в Збройних силах України на початку війни позбулись в своїх лавах усіх капеланів російської церкви. Проте Україна їх ще не позбулась і на на шостому році війни досі існує Московська церква в Україні та продовжує діяти проти України. Безсумнівно, що таких слів собі Антоній би не позволив, якби він служив на теренах Російської Федерації.
    Капелани ПЦУ, які неодноразово допомагали воїнам АТО й ООС, кажуть про російських священиків, що у Росії вони служать інтересам імперії, ідеї “руского міра” і отримують за це гроші, а в Україні діють проти нашої держави.
    У ЛНР брати-священики УПЦ Московського Патріархату благословляють “ополченців” і окупантів які вбивають українців. У Криму УПЦ МП благословляє присягу дітей на вірність РФ а також благословляє військових РФ і відзначає річницю “Російської весни”.
    Нагадаємо, на сайті Кабінету міністрів з’явилася петиція з вимогою вивести Києво-Печерська Лавру з оренди Московського патріархату та передати її у використання Православній церкві України.
    Петицію вже підписали 2500 осіб із 25 тисяч, які необхідні для того, щоб Кабінет міністрів її розглянув. До кінця збору підписів залишилося ще 89 днів.
    Раніше ми писали чому Зеленський вирішив не втручатись у питання Києво-Печерської лаври і РПЦвУ.

    Найсвіжіше

    Популярне