П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Синод РПЦ подякував Онуфрію за збереження вірності Московському патріархату

    Синод Російської Православної Церкви, який відбувся 23-24 вересня в Москві висловив вдячність очільнику РПЦ в Україні митрополиту Онуфрію (Березовському) за його вірність Російській Церкві та активній участі в атаках на Православну Церкву України та Вселенського патріарха Варфоломія.

    Про це йдеться в журналі №60 Синоду РПЦ.

    «Висловити підтримку Блаженнішому митрополиту Київському і всієї України Онуфрію, архіпастирям, пастирям і всій повноті Української Православної Церкви в їх стоянні за правду, в їх вірності канонічної єдності Церкви», – йдеться в рішенні синоду.

    Крім того, в РПЦ обурились на патріарха Варфоломія, що він не спитав дозволу в Московського патріарха Кіріла (Гундяєва) та митрополита Онуфрія на поїздку в Київ. За словами релігієзнавця Дмитра Горєвого, з таким же успіхом в РПЦ можуть заборонити хрещення Русі, бо це відбулось без дозволу Моспатріархату.

    Онуфрія було позбавлено титулу «Митрополит Київський і всієї України» після того, як він не прийшов на Об’єднавчий собор і митрополитом був обраний митрополит Епіфаній.

    Раніше Духовний Фронт України повідомляв, що Онуфрій не соромився виступити на Синоді РПЦ в Москві, шляхом відеозв’язку. Ми писали, що Онуфрій прислужує інтересам Москви, яка вже сім років вбиває українців. Також священник ПЦУ зауважив, що РПЦвУ не може бути українською церквою, якщо Онуфрій бере участь у Синоді РПЦ.

    Раніше очільник РПЦвУ Онуфрій і Ко проігнорували День вшанування українських полеглих героїв.

    Найсвіжіше

    Популярне