Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Очільник РПЦвУ Онуфрій і Ко проігнорували День вшанування українських полеглих героїв

    Ситуація 2015 року, коли у Верховній Раді Онуфрій і єрархи РПЦвУ не встали, щоб вшанувати українських полеглих військових, повторилася цими днями. 29 серпня – у День пам’яті захисників України митрополит Онуфрій і його найближчі соратники не були помічені на заходах по вшануванні українських героїв.

    На офіційному сайті РПЦвУ немає жодної згадки про цю важливу для України пам’ятну дату. Замість статті про вшанування пам’яті, на головному офіційному сайті Моспатріархату в Україні розповідають про початок будівництва нових храмів нібито «захоплених ПЦУ», привітання єрусалимському єрарху від Онуфрія, проповіді Онуфрія на різні теми, привітання вірянки РПЦвУ із здобуттям медалі на Параолімпійських іграх та про інше.

    З огляду на це тут можливі два варіанти такого зневажливого ставлення єрархії Моспатріархату до захисників України.

    Або очільник РПЦвУ Онуфрій (Березовський) і вся її верхівка настільки знахабніла, що навіть не бажає витрачати свій час на вшанування українських захисників, або офіційні сайти РПЦвУ мають вказівку не висвітлювати такі новини (навіть якщо вшанування були на регіональному рівні), щоб зайвий раз не псувати хороші відносини із Москвою, де знаходиться їх патріарх.

    Найсвіжіше

    Популярне