П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Білій Церкві поміж ікон винесли портрет Онуфрія (Березовського)

    Віряни РПЦвУ в місті Біла Церква на Київщині поміж традиційних для хресного ходу ікон винесли і портрет очільника моспатріархату в Україні Онуфрія (Березовського).

    Цікаві фотографії із портретом Онуфрія опублікувала офіційна пресслужба РПЦвУ.

    На фото видно, як на видному місці, біля митрополита РПЦ в Білій Церкві Августина (Маркевича) йдуть прислужники храму (іподиякони) із портретом ще живого і не канонізованого митрополита Онуфрія (Березовського).

    Варто зазначити, що під час святкування Неділі Торжества Православ’я вірні виходять на хресні ходи із іконами святих на згадку сьомого Вселенського собору, що проголосив догмат про іконошанування.

    Навіщо віряни РПЦвУ винесли поміж ікон, ще і портрет Онуфрія, залишається лише здогадуватись.

    Нагадаємо, попри карантинні заходи, 21 березня відбулись антиурядові мітинги в декількох містах України, для репетиції «чорногорського сценарію в Україні», які в РПЦвУ назвали «хресним ходом».

    Що цікаво, в Криму «не гнана» РПЦвУ встигла привітати моряків ВМФ Росії, поки в Україні відбувались антиурядові мітинги. На цих демонстраціях віряни РПЦвУ несли плакати із політичними гаслами і негативними висловлюваннями щодо української влади. Їх сильно непокоять закони спрямовані проти сепаратизму в Україні, зокрема, законопроєкти про колабораціонізм, про перейменування РПЦвУ і про капеланство.

    Судячи із плакатів на мітингу, віряни РПЦвУ впевнені що всі законні переходи в ПЦУ, – це ніщо інше, як «захоплення», «гоніння», а їхня церква ніколи не була (не носила назву) «Московського патріархату». Українська влада, на їх думку, нібито, «порушує конституцію».

    У самому московському патріархаті назріває розкол на дві партії: Медведчуківську і Новінську.

    Як повідомляють в РПЦвУ ходи пройшли в Харкові, Запоріжжі, Херсоні, Черкасах, Сумах, Каменську, Бердянську, Ізюмі, Сєвєродонецьку, Білій Церкві, Кременчуці, а також на деяких парафіях моспатріархату.

    У Києві та деяких інших містах РПЦвУ перенесла ходу через введення суворіших карантинних заходів. Онуфрій попросив вірян сприймати це перенесення мітингу, як «духовне випробування».

    Фото: РПЦвУ / святкування «возз’єднання Криму з Росією». / 18 березня 2021 рік.

    Підігрів активу РПЦвУ розпочався, ще задовго до запланованих мітингів. 22 лютого відбувся форум «гонимих» вірян, який релігієзнавець Олександр Єфременко назвав «Святом брехні і лицемірства під куполом Московського патріархату». На форумі виступила юна вірянка РПЦвУ, яка виявилась прихильницею армії ЗС РФ та покійного російського імператора Нікалая ІІ.

    Після форуму пішла інформаційна атака із емоційними розповідями про «війни в селі» та «захоплення». Такі собі «мальчіки в трусіках» у виконанні РПЦвУ. 

    Ніякими фактами такі заяви не підкріплювались, адже під час переходів громад ведуться протоколи зборів, де реєструють учасників та тих хто проголосував за перехід. Всі переходи громад ПЦУ від РПЦвУ на форумі назвали «захопленнями» і звинуватили президента України в бездіяльності. Таким чином можна сказати, що зібрання РПЦвУ в лаврі було проти ПЦУ і Зеленського, а не проти «гонінь». Тепер РПЦвУ намагається повторити «чорногорський сценарій».

    Найсвіжіше

    Популярне