П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ перенесла масові демонстрації, які мали відбутись 21 березня

    Російська православна Церква в Україні перенесла масові антиурядові демонстрації проти ряду законопроєктів та візиту патріарха Варфоломія в Україну, які мали відбутись 21 березня.

    Про це повідомляє видання «СПЖ».

    «Термінова новина! Всеукраїнський Хресний хід на день Торжества Православ’я переноситься», – йдеться в повідомленні.

    Поки офіційних причин перенесення демонстрацій не названо, але ймовірно причиною перенесення масових зібрань стало введення в Києві суворіших заходів з дотримання карантину.

    Так мер Києва Віталій Кличко повідомив, що з 00:00 20 березня у Києві запроваджуються суворі карантинні обмеження.

    Через те, що в Києві мав пройти головний мітинг РПЦвУ, за участі Онуфрія (Березовського), то організатори із Московського патріархату вирішили перенести й всі інші демонстрації.

    Нагадаємо, попри складну епідеміологічну ситуацію в Україні, очільник РПЦвУ Онуфрій закликав своїх вірян 21 березня вийти на так звані «хресні ходи», а на ділі антиурядові мітинги проти ряду законопроєктів і візиту Вселенського патріарха Варфоломія до України на 30-ту річницю незалежності. Зокрема віряни моспатріархату мали протестувати проти законопроєктів про колабораціонізм і про перейменування РПЦвУ

    Єпископату РПЦвУ поставили завдання зібрати якнайбільше людей у великих містах біля кафедральних соборів моспатріархату, щоб «не було неприємностей ні в кого».  Це, за задумом організаторів, повинно було показати президенту України, що з думкою вірян моспатріархату потрібно рахуватись. Попутно мала відбутись репетиція до більших акцій протесту і перевірка мобілізаційних здібностей у вірян РПЦвУ для реалізації «чорногорського сценарію» в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне