Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦвУ вже розсилають повідомлення про збори людей біля кафедральних соборів

    Єпископи московського патріархату по всіх областях України дають команду на збір чим більшої кількості людей на так звані «хресні ходи», а насправді мітинги в кожній області, біля кафедральних соборів (головних храмів єпархії). Все відбувається із «благословення» Онуфрія, який хоче 21 березня влаштувати масову протестну акцію проти візиту патріарха Варфоломія, закону про колабораціонізм і закону про перейменування.

    Про це «Духовному Фронту України» повідомили власні джерела.

    Єпископат РПЦвУ має зібрати якнайбільше людей у великих містах біля кафедральних соборів моспатріархату.  Це, за задумом організаторів, повинно показати президенту України, що з думкою вірян моспатріархату треба рахуватись. Попутно відбудеться підготовка до більших акцій протесту, які, ймовірно, відбудуться вже в столиці і перевірка мобілізаційних здібностей у РПЦвУ для реалізації “чорногорського сценарію

    Головна мета – зібрати велику кількість людей. Самі ж віряни РПЦвУ мають покинути всі справи і приїхати 21 березня на мітинг до кафедральних соборів. Місцеві священники московського патріархату будуть пояснювати своїм вірянам, як важливо «захищати церкву». Оплату за перевезення вірян візьмуть на себе служителі РПЦвУ.

    У протилежному випадку, якщо людей збереться мала кількість, в РПЦвУ виникнуть великі неприємності, найперше у настоятелів храмів. Єпископат РПЦвУ буде всіма силами використовувати свою адміністративну владу і тиснути на священників, щоб ті змогли зібрати якомога більше людей.

    Складатимуться відповідні списки парафіян РПЦвУ, у які вноситимуть імена всіх, хто виявив бажання їхати на мітинг і потім вони звірятимуться 21 березня, вже на місцях, біля кафедральних соборів по всій Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне