Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Онуфрій попросив вірян сприймати перенесення мітингу, як «духовне випробування»

    Очільник РПЦвУ митрополит Онуфрій попросив вірян московського патріархату сприймати перенесення демонстрацій, які раніше були заплановані на 21 березня, як «як наше духовне випробування».

    Про це повідомляє офіційний сайт РПЦвУ.

    «Сприймаємо цю ситуацію як наше духовне випробування. Підсилимо піст, покаймося у гріхах і принесімо достойні плоди покаяння задля того, щоб Господь зцілив наші тілесні і душевні немочі», – сказав Онуфрій.

    У коментарях віряни РПЦвУ і деякі служителі цієї церкви не підтримали такої ідеї.

    «А хто від тих двох законів позбавить?… Так проведемо в суботу цю хресну ходу! Чи залякали?», – написав священник РПЦвУ Василій Русин. «Мда…далеко нам до Сербии…», – із сумом написала Юльченя Мутика. Владислав Сидоркин був лаконічнішим за попередників, написавши: «Слабаки».

    Також віряни РПЦвУ вважають коронавірус всесвітньою змовою, для того, щоб «зробити з людей ідіотів».

    Нагадаємо, попри складну епідеміологічну ситуацію в Україні, очільник РПЦвУ Онуфрій закликав своїх вірян 21 березня вийти на так звані «хресні ходи», а на ділі антиурядові мітинги проти ряду законопроєктів і візиту Вселенського патріарха Варфоломія до України на 30-ту річницю незалежності. Зокрема віряни моспатріархату мали протестувати проти законопроєктів про колабораціонізм, про перейменування РПЦвУ і закону про капеланство. В Києві, Рівному Одесі, Чернівцях та Вінниці РПЦвУ скасувала мітинги через тиск влади у зв’язку із карантинними обмеженнями.

    Єпископату РПЦвУ поставили завдання зібрати якнайбільше людей у великих містах біля кафедральних соборів моспатріархату, щоб «не було неприємностей ні в кого».  Це, за задумом організаторів, повинно було показати президенту України, що з думкою вірян моспатріархату потрібно рахуватись. Також мала відбутись репетиція до більших акцій протесту і перевірка мобілізаційних здібностей у вірян РПЦвУ для реалізації «чорногорського сценарію» в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне