Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    «Гонима» вірянка РПЦвУ виявилась прихильницею російської армії та імператора

    Представницею так званої «гонимої» громади РПЦвУ з села Задубрівка, що на Буковині, виявилась фанатка російського імператора Ніколая ІІ та російських військових.

    Про це «Духовному Фронту України» повідомили мешканці села, в якому громада ПЦУ досі молиться на вулиці.

    Це те саме село Чернівецької області, де прихильники РПЦвУ зривали Богослужіння, били парафіян ПЦУ і сільського голову Віталія Гончирюка. Віряни ПЦУ Задубрівки звернулись у грудні 2019 року до президента з проханням захистити їх від нападок прибічників РПЦ в Україні, які звозили до села невідомих чоловіків.

    Та в сюжеті одного з українських каналів, що симпатизує РПЦвУ, Христина Велющак розповідає зовсім іншу історію.

    Вірянка РПЦвУ дає коментар про “гоніння” інформаційному ресурсу РПЦвУ

    Це відео було записане під час так званого «з’їзду гонимих громад РПЦвУ», основною метою якого є спроба зриву візиту Вселенського патріарха Варфоломія І до України на святкування 30-ї річниці Незалежності України.

    Не дивно, що для того заходу підбирали тільки перевірені, вже підготовлені кадри. На сторінці Христини Велющак в соцмережах, яка на сьогодні вже порожня, можна було побачити привітання російським військовим та прославляння російського імператора Ніколая ІІ, канонізованого, як святого у РПЦ.

    «Як бачимо для “вірних чад” та прогресивної молоді Московського патріархату немає ніяких заборон та перешкод, їм все можна – і не визнавати, що у нас йде війна з Росією, і не вшановувати пам’ять загиблих за сім років війни, мало того – можна прославляти на своїх сторінках у Фейсбуці російську армію, яка в даний час воює з нами, українцями. Цікаво, які приховані меседжі для суспільства посилає РПЦвУ ? Хто прийде захищати ображених вірян Московського Патріархату? Чи не російське військо, яке так прославляє їх молодь у соцмережах!?!», – пишуть наші читачі.

    Скріншот із сторінки вірянки РПЦвУ

    Це ще раз дає відповідь на риторичне запитання, чому в РПЦвУ так сильно противляться закону про колабораціонізм, називаючи це утиском «громадянських прав». Речник РПЦвУ навіть заявив, що вони готові вивести мільйони людей на антидержавні мітинги, якщо в них буде така підтримка, як у Чорногорії.

    Нагадаємо, ‎російські спецслужби діяли під прикриттям Московського патріархату у Криму. Також у Криму священник так званої «УПЦ МП» благословив військових ЗС РФ на «захист батьківщини».

    Духовний Фронт України повідомляв, що 22 лютого у Києво-Печерській Лаврі агенти впливу Кремля узгоджували план дій щодо зриву візиту Варфоломія до України. Онуфрій відмежувався від участі у форумі й обмежився лише посланням до «гонимих вірян» у якому лякав останніх, що у ПЦУ немає Бога.  Митрополит РПЦвУ Паканич зустрівся лише із п’ятьма настоятелями «захоплених храмів» на Волині, в той час як московський патріархат заявляє про сотні «захоплень».

    Після цього з’їзду «гонимих» На пропагандистських ресурсах моспатріархату знову почали нагло брехати про «захоплення» й показувати нових «мальчіків в трусіках». 

    Архімандрит ПЦУ звинуватив керівництво РПЦвУ, яке зібралось на цей форум у гріху лжесвідчення. За його словами, якщо розібратися, то більшість конфліктів у громадах, тому, що «прибічники російської церкви намагаються проігнорувати більшість, зневажати український Закон і служити інтересам чужої країни». Священник ПЦУ Іван Сидор зауважив, що жодна громада не повернулась до РПЦвУ, тому не можна говорити про якесь «гоніння».

    Релігієзнавець Олександр Єфременко назвав форум святом брехні і лицемірства під куполом Московського патріархату. Він впевнений, що на форумі вже були підготовленні звернення, які надалі РПЦвУ використовуватиме для розповідей «яка погана українська держава» і яка «гонима Російська церква в Україні», а головна мета форуму – це зірвати візит Вселенського патріарха Варфоломія в Україну. Пізніше ці прогнози стали втілюватись в життя. Релігійний експерт зауважив, що Московський патріархат є політичним тараном проросійських сил в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне