П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Речник РПЦвУ заявив, що вони готові вивести 20 мільйонів людей на антидержавні мітинги

    Російська православна Церква в Україні у випадку подальшого продовження «тиску» на московський патріархат збоку Української влади, може повторити “Чорногорський сценарій” й вивести близько «двадцять мільйонів людей» на антиурядові мітинги.

    Про це речник РПЦвУ Микола Данилевич заявив на Ютуб-каналі РПЦвУ «Перший Козацький».

    Священик РПЦвУ розповів, як в Чорногорії брав участь в одному з «хресних ходів» й антиурядових мітингів в Чорногорії. Данилевич грозиться, що ці мітинги, які очолював чорногорський митрополит Амфілохій (Радович) збирали величезну кількість віруючих людей.

    Данилевич вважає, що у випадку продовження, як він виразився, «тиску» на РПЦвУ, такі антиурядові демонстрації цілком під силу зібрати і московському патріархату в Україні.

    «Коли буде потреба, ми підемо шляхом владики Амфілохія… у нас десь двадцять мільйонів повинні вийти на вулиці міст», – сказав речник РПЦвУ Микола Данилевич.

    Протоієрей РПЦвУ закликав владу України не перейменовувати його Церкву, щоб, «не дай Бог, не повторити релігійних воєн, які вже були в історії України».

    Раніше Духовний Фронт України повідомляв, що РПЦвУ спробує реалізувати “Чорногорський сценарій” в Україні для хаотизації суспільства. Також московська церква виступила проти закону, який припинятиме діяльність церков, що загрожують суверенітету України.

    Найсвіжіше

    Популярне